راه رسیدن به ارث پدری مادرم چیست و از طریق کدام مرجع باید پیگیری نمود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۵۳۲ #63803804

سلام پدربزرگ و مادربزرگ من ۷ ساله فوت کردن و از اون موقع یکی از دایی های من اجازه نمیده ارث رو تقسیم کنن و هردفعه دبه در میاره.اینا یکی خونه تو روستا دارن با یه سری زمین و یک خونه هم در شهر دارن.دایی من چیزای خوب بیشتر از چیزی که حق ارثش هست میخواد و دلیلشم میگه من خونه بابا رو ساختم .در صورتی که بابابزرگم پول میداده این بالا سر کارگرا وایسه و اخر سرم براش اون موقع یه وانت مزدا صفر خریده داده بهش.ضمنا اگه بخوان از این بابت توی دهات استشهاد بگیرن به نفع اون میشه چون همه همسایه های اونجا از فامیلای زن داییم هستن و به نفعش شهادت میدن.ضمنا طلاهای مادربزرگم را خودش داده دست این داییم امانت که میگه خونشو دزد زده و نیست .الانم میگه مادرم داده بخودم طلاهارو.همچنین بابابزرگم که فوت شد تا یکسال حقوق بازنشستگیش رو از تامین اجتماعی میگرفت که فهمیدن و مجبورش کردن برگردونه.حدود ۹ تومن بود.الانم رفته اون خونه ی تو دهات که خیلی خوبه و چاه اب و درخت میوه و اینا داره رو برداشته قفل زده بهش و میرن و میان ولی بقیه زمینای اونجا بدون درخت و ساختمون هست.ما چطور میتونیم به حق مادرم برسیم؟

مشاوره حقوقی انحصاروراثت
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام
هر یک از ورثه می تواند تقاضای انحصار ورثه و تقسیم ترکه را بدهد و بعد از آن جریان تحریر و تقسیم ترکه به جریان می افتد و هیچیک از وراث نمی تواند جلوی این اقدام را بگیرد

با سلام بایستی امور مقدماتی حصر وراثت و تحریر و مهر و موم ترکه را در شورای حل اختلاف محل زندگی متوفی انجام دهید هر کدام از این اقدامات،فنی و زمان بر است پس از آن میتوانید در مورد تک تک اموال منقول و غیر منقول از دادگاه تقاضای تقسیم ترکه نمایید. بهتر است از مساعدت و مشاوره وکیل دادگستری بهره ببرید.