آیا دو متر کسری را می توان از راه قانونی از کل مبلغ کم کرد یا نه؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۵۰ #63551228

باسلام طبق مبایعه نامه ملک نیمه اماده ای را از فروشنده خریداری نمودم در مبایعه نامه مقرر شده ۸۰ متر مفید بعلاوه ۱/۲ پارکینگ به مبلغ کل معلوم معامله شده که مقداری بصورت نقد طی یک فقره چک و مقداری از محل رهن رفتن ملک تحویل فروشنده گردد و مابقی در دفتر خانه و هنگام اخذ سند و در مورخ ۹۹/۳/۱ ملک بدون بدهی و کامل و سالم به اینجانب تحویل گردد و ۹۹/۴/۱در دفتر خانه به نام بنده تنظیم سند گردد در حال حاضر مبلغ اولیه پرداخت شده و ملک را اجاره و پول رهن تحویل فروشنده گردیده ولی درب ضد سرقت شکسته و لوله کشی گاز از استاندارد برخوردار نیست و برخی هزینه ها را از جمله نصب پکیج را با هزینه شخصی خودم انجام دادم و فروشنده ملک را بنام خودش موفق به اخذ سند شده ولی تا کنون بنام بنده تنظیم سند ننموده و موارد عیب ساختمان را علا رعم مراجعه و تاکید بنده در بنگاه حاصر به رفع عیب نیست و در سند تک برگ که اخذ نموده مساحت مفید ملک ۷۸ متر یعنی دو متر کمتر از مبایعه نامه درج شده و فروشنده گفته : من عین مال را فرخته ام ( یا ۸۰ یا ۷۸متر فرقی ندارد ) لطفا راهنمایی بفرمایید که اولا چطور باید ایشان را ملزم رفع عیب ساختمان نمود و ایا دو متر کسری را می توان از راه قانونی از کل مبلغ کم کرد یا نه؟ و چطور باید ایشان را مجبور به تنظیم سند نمود با توجه به اینکه بنده موفق به اخد عدم حصور نشده ام؟ باید اطهارنامه جهت انجام تعهدات و الزام تنظیم سند بدهم؟ در متراژ کلمه حدودا ذکر نشده متراژ ۸۰ متر با ۱/۲ پارکینگ به قیمت کل معلوم است میتوان ۲ متر کسری را قانونا از کل کم کرد یا نه؟

مشاوره حقوقی ملکی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

-- مطابق قانون چنانچه متراژ مذکور در قرارداد بیشتر از متراژ واقعی باشد خریدار فقط میتواند اقدام به فسخ نموده یا به همان نحو بپذیرد . -- درخواست مابه التفاوت تنها با توافق طرفین امکانپذیر می باشد .
-- پس از انتقال سند میتوانید از طریق تامین دلیل و اخذ نظریه کارشناسی درخواست رفع عیوب را مطرح کنید .

با سلام
در قرارداد پیش فروش خانه
در صورتی که مساحت آپارتمان تا ۵ درصد بیشتر از قرارداد باشد، هیچ‌کدام از طرفین حق فسخ قرارداد را ندارند. اما اگر افزایش مساحت از ۵ درصد بیشتر باشد، فقط خریدار حق دارد معامله را فسخ کند یا مبلغ اضافه را بپردازد.
در صورتی که مساحت واحد از ۹۵ درصد مساحت توافق‌شده کم‌تر باشد، پیش‌خریدار حق فسخ قرارداد را دارد. هم‌چنین در این شرایط او می‌تواند قیمت خانه را به نرخ روز بنا محاسبه کند و مدعی خسارتش باشد.

سلام
دادخواست مطالبه مابه‌التفاوت ثمن بدهید.