من میتونم درخواست متقابل بدم و تقاضای استرداد هدایایی که دادم رو بکنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۷۵۲ #63216465

باسلام وخسته نباشید.
بنده در تاریخ ۹۸/۰۵/۰۱ از همسرم به طور توافقی جداشدیم.تاریخ عقدمون۹۴/۰۷/۱۰بود.دو هفته بعد از طلاق پدر این خانوم ازم شکایت کرده بابت استرداد هدایایی که برام خریده و خرج و مخارجی که کرده به همراه تاخیر تادیه و هزینه دادرسی و...
شامل ۴میلیون خرید عروسی،۱۷۰۰۰۰۰سکه کامل و نیم سکه،۱۱۰۰۰۰۰پاتختی،۶۸۰۰۰۰تومن یارانه
تو توافق نامه ای که محضر دار ۹۸/۰۲/۱۹نوشته قید شده که هدایایی که زوجه و اقوام او به زوج و هچنین زوج و اقوام او به زوجه داده اند به هم بخشیدند و زوجه درقبال مبلغ ۸۰میلیون تمام حق و حقوق خود اعم از مهریه نفقه و اجرت المثل را میبخشد.این توافقنامه رو دوتایی امضاکردیم و بردیم دفتر خدمات قضایی و ثبت سیستم شد.
سوالی که دارم اینه که آیا من با این توافقنامه میتونم روز جلسه شورای حل اختلاف از خودم دفاع کنم؟
ممکنه پدر این خانم بگه دختر من اجازه نداشته هدایایی که من خریدم رو فضل و بخشش کنه؟
موضوعی که هست اینه روز قبل از عقد دو خانواده به اتفاق هم رفتیم خرید و من برای دختر این آقا خرید کردم و این آقا برای من ولی خریدی که من انجام دادم به مبلغ ۱۰میلیون شامل طلا و جواهر و آینه شمعدان و....تو صداقنامه و سند ازدواج قید شده و جزو مهریه بوده.
حالا سوال اینجاست که من میتونم درخواست متقابل بدم و تقاضای استرداد هدایایی که دادم رو بکنم؟
میتونم بگم منم برای دختر این آقا خرید کردم(هدیه در مقابل هدیه)و درسته که تو سند ازدواج اومده ولی این آقا براساس عرف عمل کرده.همه برای دوماد خرید میکنن.من که به زور این هدایا رو ازش نگرفتم.میخواست بگه اگه دخترم رو روزی طلاق بدی هدیه ها رو پس میگیرم.
موضوع دیگه ای که هست هدایایی که این آقا روز قبل از عقد برام خرید رو یکهفته بعد فروختم و خرج امورات زندگی و بدهی بابت خریدی که برای دخترش کردم دادم.و هدایا در حال حاضر وجود نداره.
خواهش میکنم راهنماییم کنید.من انباردار کارخونه هستم و الان به خاطر ۸۰ملیون مهریه ای که به دخترش دادم زیر قسط و وامم.من که کف دستم رو بو نکردم روزی کار من و دخترش به طلاق کشیده میشه.
آیا خدا رو خوش میاد سکه ونیم سکه ای که این آقا برام خریده ۱۷۰۰۰۰۰ حالا بیام ۶۵۰۰۰۰۰بخرم بهش پس بدم.مگه من یقه اش رو گرفتم بهش گفتم بهم سکه بده؟
ممنون میشم راهنماییم کنید.

مشاوره حقوقی خانواده
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام دوست عزیز زوجین از قبل طلاق در خصوص هدایا توافق کرده اند که میتوانید به ان استناد کتید علاپه بر این هدیه دادن در عالم حقوق عقد هبه نامیده میشود که اگر موهوبه یعنی هدیه بخشیده شود و یا تغییر کند و موجود نباشد دیگر واهب یعنی هدیه دهنده نمیتواند هدایا را مطالبه نماید.

سلام
اولا در خصوص هدایا مصالحه کردید و همان مصالحه نافذ است
ثانیا از آنجا که عین هدایا موجود نیست استرداد آن منتفی ست

شما علاوه بر اینکه میتوانید به توافق نامه استناد کنی این موضوع را هم عنوان کنید که هدایا به عنوان هبه به بنده داده شده و بنده میز آنها را فروخته و تبدیل به مال دیگری کرده ام و در این صورت هبه قابل استرداد نیست