مطالبه سهم بیشتر از سهم‌الارث و اولویت وراث در مزایده

پرسیده شده
۶ پاسخ ۶۵ #63170740

سلام، ما یک خونه‌ای داریم که اگر ارزش خونه ۱ میلیارد باشه، یک نفر از این خونه ما ارث می‌بره که ارزش سهمش از یک میلیارد خونه پنجاه میلیون تومان هست و هر کاری می‌کنیم بیاد پول رو بگیره بره کنار نمیاد. میگه من به جای پنجاه میلیون، ۳۰۰ میلیون می‌خوام. راهکار چیه؟ اگر در دادگاه مشکل حل بشه، به ما گفتن خونه میره مزایده، اگر همچین چیزی بشه و ارزش خونه رو یک میلیارد بگذارن، ما برای گرفتن خونه در الویت هستیم یا نه؟ چه مقدار از ارزش خانه را باید بریزیم به حساب دادگاه؟

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و عرض ادب
فقط درصورتی که تعداد افرادی که ارث میبرند (مالکین مشاعی ملک)،دو نفر باشند، نفر دوم نسبت به سایرین برای خریداری سهم شریک مشاعی خود اولویت داشته و درصورت اقدام به مزتیده و فروش، صاحب حق شفعه خواهد شد و درغیر اینصورت، اولویتی به سایرین نخواهید داشت.

اگر ملک قابلیت افراز ندارد؛ درصورت عدم توافق مالکین مشاعی، راهی جز مزایده و فروش آن از طریق دادگاه و پرداخت سهم ایشان حداقل به میزان کارشناسی شده و حداکثر به میزان بیشترین پیشنهاد در مزایده نیست لذا در این راستا اجازه بدهید ایشان خود تقاضای دستور فروش ملک مشاعی از دادگاه بگیرند، خودشان هزینه مزایده و کارشناسی ارزش ملک را نیز پرداخت کنند و پس از آنکه ملک به مزایده رفت، به عنوان ثالث همانند دیگران در مزایده شرکت کنید و در اینصورت اگر هیچ خریداری نباشد، میتوانید سهم ایشان را به نرخ کف حداقل کارشناسی انجام شده که معمولا از قیمت روز بازار نیز پایینتر است، خریداری کنید و اگر خریداری وجود داشته باشد، ناچارا باید سهم ایشان را به میزان حداکثر قیمت پیشنهاد داده شده در مزایده، خریدار باشید تا بتوانید برنده مزایده گردید.

باسلام ، شما می بایست برای فروش ملک مشاع از طریق دادگاه اقدام کنید تا ملک بعد از قیمت گذاری به مزایده برود.
در هنگام خرید از طریق مزایده شما اولویتی نسبت به سایرین ندارید.

با سلام
ملک به مزایده می رود و شما میتوانید به عنوان ثالث در مزایده شرکت کنید و سهم ایشان را خریداری نمایید.

سلام .نمیتوان شریک را ملزم به فروش سهم نمود لیکن درصورت دادخواست فروش مال مشاعی ملک به مزایده میرود و میتوانید بعنوان خریدار سهم ایشان را خریداری نمایید

با سلام
شما نیز مانند اشخاص ثالث حق شرکت در مزایده را خواهید داشت.

با درود ، هر مالک مشاعی در صورت عدم توافق در خارج از دادگاه ، حق تقاضای دستور فروش ملک مشاعی در دادگاه از طریق مزایده را دارد و هر مالکی هم حق شرکت در مزایده را دارد و بمحض برنده شدن باید ده درصد مبلغ کل ملک را واریز کنند و بقیه را ظرف یک ماه