در صورتی که یکی از وراث به مدت پنج سال مفقود می باشد آیا می توانیم برای رفع مسدودی حساب وی اقدام کنیم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۵۵۲ #62890860

سلام الان حدود ۵ سال برادرم گم شده و خبری ازش نیست و ۵ سال پیش هم مشخصاتش به آگاهی و... دادیم ولی هیچ خبری نیست حالا پدرم فوت شده و انحصار وراثت کردیم ومقداری پول بیمه به حسابش رفته که مسدود شده راهی وجود داره که بشود مادرش پولش از حسابش بردارد؟

مشاوره حقوقی ارث
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درخواست تعیین امین کنید برای برادرتان

فقط میتوانید برایشان نصب امین غایب مفقودالاثر نمایید که مادرشان بشود امین

درخواست تعیین امین کنید
ماده ۱۰۱۲ قانون مدنی(اگر غایب مفقودالاثر برای اداره اموال خود تکلیفی معین نکرده باشد و کسی هم نباشد که قانونا حق تصدی امور او را داشته باشد، محکمه برای اداره اموال او یک نفر امین معین می‌کند و تقاضای تعیین امین فقط از طرف مدعی‌العموم و اشخاص ذی نفع در این امر قبول می‌شود)

با سلام میتوانید برای ایشان درخواست نصب امین نمایید و امین امور مالی غایب مفقودالاثر را انجام خواهد داد.

به استناد ماده‌ی ۸۷۹ ق.م اگر میان ورثه‌ی متوفی، غایب مفقودالاثری باشد، سهم الارث او باید، تا روشن شدن قطعی وضعیت وی، تامین و حفظ گردد. در صورتی که محقق گردد غایب، قبل از مورث مرده است، سهم او به سایر وراث بر می‌گردد و الا به خود او می‌رسد و در صورتی که معلوم شود پس از مرگ مورث، مرده است، به ورثه‌ی او خواهد رسید. همچنین به استناد مواد ۱۵۱و ۳۰۳ و ۳۲۱ ق.ا.ح و ۱۰۱۲ ق.م، هر‌گاه بین ورثه متوفی، شخص غایبی باشد که قبلا برای اداره‌‌ی اموال خود کسی را معین نکرده باشد و کسی هم نباشد که قانونا حق تصدی اموال وی را داشته باشد، دادگاه برای او امینی معین کرده و سهم‌الارث غایب را به او می سپارد. بعد از صدور حکم موت فرضی غایب، یا معلوم شدن موت حقیقی یا زنده بودن وی، سمت امین زائل می‌شود.

با سلام
بستگی به سن برادرتون داره که صغیر هست یا نه
در این مورد می توانید دادخواست بدهید تا وضعیت برادرتون مشخص بشه