روال دریافت اجور معوقه از ودیعه در حساب دادگستری

پرسیده شده
۵ پاسخ ۵۶ #62824654

سلام، ببخشید من یک حکم از اجور معوقه دارم که قطعی شده، از طرفی چند روز دیگه قرارداد منقضی و قصد دارم برای دستور تخلیه اقدام کنم. این حکم تازه امروز قطعی شده بعد چهل روز. آیا در زمان اجرای دستور تخلیه من این حکم رو به اجرای احکام تخلیه ملک بدم همینطوری مبلغ رو کم می‌کنند؟ در ضمن بابت اجور معوقه من رو ارجاع دادن به شورای حل اختلاف آدرس ثبتی ثنای مستاجر، نمی‌دونم چرا به شورای حل اختلاف محل ملک ارسال نکردند. مگر درخواست اجور معوق در صلاحیت شورای محل ملک نیست؟ لطفا راهنمایی بفرمایید وکلای محترم.

مشاوره حقوقی وصول مطالبات
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
از مرجعی که به دعوای مطالبه اجور معوقه رسیدگی نموده گواهی اخذ و به هنگام درخواست تخلیه و واریز ودیعه به حساب دادگستری به اجرای احکام مرجع رسیدگی کننده تحویل دهید تا به همان میزان از ودیعه کسر و مابقی به مستاجر تسلیم شود.

سلام ، همزمان با تودیع وجه ، گواهی شعبه رسیدگی کننده به اجور معوقه به میزان مورد ادعا به دایره اجرا تحویل نمایید.در این صورت اجرای احکام از تسلیم ودیعه به مستاجر به همان میزان خودداری و پس از صدور رای دادگاه و کسر مطالبات موجر اقدام به رد آن به مستاجر خواهد کرد.

سلام
۱- با توجه به اینکه رای در پرونده اجور معوق به نفع شما صادر شده است، منطقی نیست که به صلاحیت شورا اعتراض نمایید. اما همان هنگام ارجاع می‌توانستید این کار را انجام دهید.
۲- در رابطه با اجور معوق بهتر است ودیعه به حساب صندوق دادگستری واریز و بلافاصله به اندازه اجور معوق و با ارائه رای شورا، به همان میزان توقیف گردد.

سلام، به ثلاحیت محلی شورا اعتراض کنیدو طبق ماده ۴ قانون موجر و مستاجر یک گواهی از مرجعی که اجور معوقه را رسیدگی کرده تقاضا کنید طبق این گواهی در هنگام تخلیه مطالبات شما از ودیعه کسر میشود

با سلام و تحیات وافره

بایستی باستحضار برساند ، آنچه از منطوق و مفهوم سوال شما بر می آید ، ما در سوال مطروحه در صورت طرح دعوای تخلیه ید با دو شماره پرونده متفاوت رو به رو خواهیم بود، از طرفی دعوای اجورات معوقه امری مستقل از دعوای تخلیه ید می باشد و ارتباطی با ملک مورد تنازع ندارد و مرجع صالح به رسیدگی محل اقامت خوانده می باشد، از این رو هر کدام از دعاوی مطروحه به صورت مستقل مورد رسیدگی و منتج به حکم محکومیت و در نهایت برای هرکدام به صورت مجزا اجرائیه صادر خواهد شد و با توجه به ماده ۹ قانون شورای حل اختلاف صلاحیت این مرجع تصریح گردیده است ، از طرفی با توجه به اینکه صلح و سازش امری پسندیده در محضرحق تعالی می باشد از این رو رویکرد محکمه نیز بر این امر استوار است ، که مقنن در ماده ۱۱ قانون شوراهای حل اختلاف در این خصوص اتخاذ تصمیم نموده است که ماده اخیرالذکر بیان می دارد
(در کلیه اختلافات و دعاوی خانوادگی و سایر دعاوی مدنی و جرائم قابل گذشت، مرجع قضائی رسیدگی‌کننده میتواند با توجه به کیفیت دعوی یا اختلاف و امکان حل و فصل آن از طریق صلح و سازش، فقط یک‌بار برای مدت حداکثر سه‌ماه موضوع را به شورا ارجاع نماید.
تبصره- در اجرای این ماده، شوراها مکلفند برای حل و فصل دعوی یا اختلاف و ایجاد صلح و سازش تلاش کنند و نتیجه را اعم از حصول یا عدم حصول سازش در مهلت تعیین‌شده برای تنظیم گزارش اصلاحی یا ادامه رسیدگی به‌طور مستند به مرجع قضائی ارجاع کننده اعلام نمایند.) از این رو شورای حل اختلاف در صورت عدم حصول سازش پرونده مزبور را به مرجع صالح ارسال خواهد نمود .ضمنا با توجه به اینکه مدت اجاره به اتمام نرسیده دعوای تخلیه ید قابلیت استماع ندارد ، از این رو پیشنهاد می گردد در صورت عدم تخلیه و حدوث اختلاف ضمن رزرو وقت با یکی از وکلای محترم دادگستری و یا کارشناسان معزز بنیاد وکلا جهت تنظیم دادخواست و لوایح تخصصی هماهنگی لازم را مبذول فرمایید ، در پایان در صورت رضایت از پاسخ رای مثبت خود را اعلام و دیدگاه خود را در خصوص پاسخ بیان بفرمائید.

موفق و موید باشید .