آیا قانونی بر این طور مواقع وجود دارد که بتوانم سهمم را عادلانه بگیرم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۰۷ #62763526

سلام
پدرم در سال ۸۸ خانه ای را به مبلغ ۳۲ م از وراثی خرید که ۱۲ م آن را خودش پرداخت کرد و یکی از وراث مبلغ ۴ م سهم الارث خود را بخشید و مابقی پول خانه که ۱۶م می‌باشد را عمویم بجای پدرم پرداخت کرد و قرار شد به صورت اقساط به او پرداخت کند ولی خانه را به نام برادرم سند زدند و عمویم بابت پرداخت اقساط خود از برادرم سفته دریافت کرد پدرم سال ۹۱ فوت کردند و برادرم خانه را تعمیر کرد و به همراه مادر خواهرم چند سالی در آنجا زندگی کردند و چهار سال است که خانه را اجاره میدادند و به شهر دیگری رفتند بنده به دلایل مشکلات مالی از برادرم خواستم که سهم ارثم را بدهد او نیز در پاسخ گفت که حق تو ۱۵ م میشود میتوانی از من شکایت کنی ولی چون سند بنام من است حرفت به جایی نمیرسد و من ۲۰میلیون به خانه خرج کردم و چون من تا الان نفروختم قیمتش اینقدر بالا رفته و...خانه قابل سکونت نیست والان ۱ میلیارد قیمتش است و با توجه به آنکه مبلغ نصف خانه را پدرم پرداخت کرده و به برادرم اعتماد کرده خانه را بنامش سند زده چون فکرش راهم نمی‌کرده که بخواهد حق خواهر و برادرش را ندهد الان این خیانت در امانت محسوب میشود؟ و مبلغی را هم که قرار بود به عمویم پرداخت کند حدودا ۹م را دو سال است پرداخت کرده و الباقی همچنان باقی مانده و عمویم هم بابت اینکه اقساط را در همان سالهای اول پرداخت نکرده و ارزش پول پایین امده و از او میخواهد شکایت کند و بنگاهی که سند زده شده و شاهد موجود است و همچنین سفته.درضمن ما ۲ خواهر و ۲ برادر بعلاوه مادر هستیم که من و برادر و عمویم از این قضیه ناراحت هستیم.
ممنون میشم راهنماییم کنید که من باید چیکار کنم

مشاوره حقوقی ارث
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
خیر این امر شامل خیانت در امانت محسوب نمیشود
در صورت اثبات امر مبنب بر اینکه ملک متعلق به پدر مرحوم بوده و به دلایلی پدر ناچار به انتقال سند نموده و با شهادت مشاور املاک و عمو و سایرین میتوانید در دادگاه ادعای خود را اثبات و مطالبه سهم نمایید

در حال حاضر به دلیل اینکه سند رسمی ملک مذکور به نام برادرتان می باشد هیچگونه ادعایی پیرامون ارث و ..... نسبت به ملک قابل استماع نخواهد بود . تنها در صورتیکه برای ادعایتان شهودی داشته باشید باید تقاضای خود را طی دادخواست اثبات مالکیت و الزام به انتقال سهم مطرح کنید تا در دادگاه رسیدگی شده و در صورت اثبات و احراز موضوع حکم لازم صادر شود .