آیا انتقال سند تنها زمین وقفی که هیچ ساختی در آن تاکنون انجام نشده با عنایت به مواد زیر مشمول انتقالی می شود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۵۸ #62755894

با سلام و عرض ادب
معذرت می خوام با توجه به آیین نامه پذیره اوقاف طی دو ماده بشرح زیر نحوه دریافت پذیره ملک وقفی مشخص شده سوال بنده این است آیا انتقال سند تنها زمین وقفی که هیچ ساختی در آن تاکنون انجام نشده با عنایت به مواد زیر مشمول پذیره انتقالی می شود چونکه به نظر ماده ۱ در مورد اولین سند مطرح است و ماده ۲ نیز در صورت ساخت اعیان و فروش آن پذیره انتقال تعلق می گیرد خیلی محبت می کنید چنانچه راهنمایی بفرمایید . با سپاس فراوان ماده ۱ (اصلاحی ۸۲/۸/۴ ) در مواردی که زمین بلامعارض وقفی، ابتدائا با اعطای حق تملک اعیان جهت احداث واحد مسکونی و اداری، خدماتی و صنعتی دارای موافقت اصولی به اجاره واگذار می شود، مبلغی متناسب با قیمت عادله روز زمین که در هر حال نباید از سی درصد قیمت آن کمتر باشد طبق نظر کارشناس رسمی دادگستری و یا دو نفر خبره محلی به هنگام تنظیم سند اجاره به عنوان پذیره ابتدایی علاوه بر مال الاجاره عادله روز از متقاضی اعم از شخص حقیقی یا حقوقی دریافت خواهد شد.

ماده ۲ : مستاجر عرصه ای که حق تملک اعیان داشته و احداث اعیان نموده است،چنانچه بخواهد مورد اجاره را به غیر انتقال دهد پانزده درصد ما به التفاوت ارزش فعلی عرصه موقوفه، نسبت به ارزش زمان ایجار را می باید به عنوان پذیره انتقالی به هنگام تنظیم سند اجاره به نفع موقوفه پرداخت نماید. این ترتیب در نقل و انتقالات بعدی نیز رعایت خواهد شد. بدیهی است قیمت عرصه به نحو مندرج در ماده یک محاسبه خواهد شد

مشاوره حقوقی وقف
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
با توجه به این موضوع کلی که در قانون مدنی ایران سخنی از پذیره با حق تقدیمی نیست ولی در تبصره ماده ۱۳ قانون تشکیلات و اختیارات سازمان حج و اوقاف و امور خیریه قانونگذار مقرر می دارد که دولت نحوه وصول اهدایی وپذیره را تعیین کند .
لذا بهتر است جنابعالی مدرک خود را در صورت تمایل برای بنده ارسال نمایید یا حضوری تشریف بیاورید تا راهنمایی لازم نمایم .
متشکرم

قیمت عرصه به نحو مندرج در ماده ۱ محاسبه خواهد ش
د
موفق باشید

با درود
مستاجر عرصه ای که حق تملک اعیان داشته و احداث اعیان نموده است، چنانچه بخواهد مورد اجاره را به غیر انتقال دهد ۱۵% مابه التفاوت ارزش فعلی عرصه موقوفه نسبت به ارزش زمان ایجار را می باید به عنوان پذیـره انتقالی بـه هنگام تنظیم سند اجاره بـه نفع موقوفه پرداخت نماید. این ترتیب در نقل و انتقالات بعـدی نیز رعایت خواهد شد. بدیهی است قیمت عرصه به نحو مندرج در ماده ۱ محاسبه خواهد شد.