استفاده غیر مجاز از برند ثبت شده را چگونه میتوان پیگیری کرد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲,۸۲۱ #62749097

سلام من سال پیش یک برند ثبت کردم و الان چند مجموعه از این نام استفاده میکنند به صورتی که یا از خود برند یا از برند و نام محصول خودشان،آیا میتوان از این افراد شکایت کرد ؟

مشاوره حقوقی ثبت علامت تجاری - ثبت برند
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

طبق قانون ثبت علایم تجاری» مصوب ۱۳۸۶ وآیین نامه اجرایی مصوب ۱۳۸۷ و «معاهده پاریس» مصوب ۱۸۸۳ که قریب به ۱۹۰ کشور جهان از جمله ایران به آن ملحق شده و مقررات آن، مقدم بر قوانین داخلی است. و همچنین بر اساس ماده ی ۶۱ قانون ثبت اختراعات ،طرح های صنعتی و علائم تجاری(مصوب ۱۳۸۶) ،که هر گونه استفاده از یک نام تجاری توسط اشخاص ثالث اعم از این که به صورت نام تجارتی باشد یا علامت یا علامت جمعی ،یا هر گونه استفاده از آن ها که عرفا باعث فریب عموم شود ،جرم شناخته شده و برای آن علاوه بر جزای نقدی حبس تعزیری از ۹۱ روز تا ۶ ماه یا هر دو را تعیین کرده و همچنین طبق ماده ی ۵۲۹ قانون مجازات اسلامی«تعزیرات» که عنوان می دارد: «هر کس مهر یا منگنه یا علامت یکی از شرکت های غیر دولتی را که مطابق قانون تشکیل شده است یا یکی از تجارتخانه ها را جعل کند یا با علم به جعل استعمال نماید، علاوه بر جبران خسارت وارده به حبس از سه ماه تا دو سال محکوم خواهد شد. » اعمال یاد شده علاوه بر جنبه خصوصی و حقوقی، واجد جنبه کیفری بوده و قابل مجازات خواهد بود‌.

سلام مطابق ماده ۶۱ قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری جرم است و مرتکب هب جزای نقدی یا حبس از ۹۱ روز تا ش ماه یا هر دو محکوم می شود .
ضمن این که مطالبه خسارت نیز امکان پذیر است .

بله قابل پیگیری و شکایت است .