با توجه به مشکل همسرم و قراردادی که قرار است نوشته شود؛ آیا مشکلی در آینده برای سند ما پیش میاد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۱۰ #62465199

سلام. همسر من بدلیلی نمی توانند سند ملکی که قرار است بخریم را بنام خودشان بزنند و سند خانه قرار است به نام من بزنند و در ضمن قراردادی هم تنظیم کنیم که من بدون اجازه ایشون حق فروش یا رهن این خانه را نداشته باشم.
با تشکر

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
به نظر نگارنده ، بیع شما با فروشنده نافذ اما قرارداد شما با همسرتان باطل است و همسرتان در قبال خریدار یا مستاجر اینده نمیتواند به ان استناد کند زیرا :
مستند به ماده ۲۳۲ " شرط خلاف مقتضای ذات عقد باطل و مبطل عقد است "
از اثار بیع مالکیت خریدار است بر مبیع ، و مالک حق همه گونه تصرف قانونی و عرفی را دارد مگر تصرفی که به اضرار دیگری باشد.
همچنین مستند به مواد زیر :
‌ ۳۰ قانون مدنی ، هر مالکی نسبت به مایملک خود حق همه‌گونه تصرف و انتفاع دارد، مگر در مواردی که قانون استثناء کرده باشد.
۹۵۹ قانون مدنی ، هیچ کس نمی‌تواند به طور کلی حق تمتع و یا حق اجرای تمام یا قسمتی از حقوق مدنی را از خود سلب کند ، در فرض سوال شما ، حق شما نسبت به فروش ملک نسبت همه اشخاص ( به طور کلی ) سلب و به همسرتان تفویض گردیده.
و نهایتا ، اصل ۲۲ که مطلق بود مالکیت از ان استنتاج میشود .

نتیجه گیری : وقتی شما شرط میکنید که فروش خانه به اذن همسر خود باشد از مفهوم مخالف ان استنباط میشود در صورت عدم اجازه همسر به شما ، شما نمیتوانید ملک را بفروشید ، که این حکم با استناد به مواد فوق الذکر و قاعده تسلیط ( ان الناس مسلطون علی اموالهم) و نهایتا به دلیل شرط خلاف اقتضای ذات عقد بیع باطل است ، چنانکه توضیح داده شد از اثار بیع ، مالکیت و حکومت مطلق خریدار بر مبیع است و هیچ شرط خلافی ، با این حکومت توان مقاومت و مقابله ندارد و محکوم به بطلان وشکست است و این بطلان به عقد سرایت میکند.
موفق باشید

با سلام
خیر حق استفاده از آن برای شما محفوظ خواهد بود.

با سلام، مشکلی به وجود نخواهد آمد و حقوق مالکانه و منافع آن برای شما محفوظ خواهد بود ...