آیا افزایش ۲۰٪ اجاره هر سه سال یکبار قانونی است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۳۱ #62338157

باسلام
ما مالک ملکی تجاری هستیم که طبقه بالای همکف مسکونی می باشد و در اختیار ما هست
طبقه همکف که تجاری می باشد دارای واحد‌های تجاری مجزایی می باشد به تعداد ۷ باب
واحد‌های تجاری دارای حق کسب و پیشه از سالیان قبل هستند و به نوعی سرقفلی دارند
صاحبان سرقفلی بیش از ده سال است که اجاره سرقفلی خود را به صندوق ثبت می ریزند طبق نرخ بیست سال پیش و مدعی هستند نهایتا هر ۳ سال باید ۲۰٪ افزایش بدن طبق قانون!
ماهیانه حدود ۴-۵ هزار تومان اجاره می ریزند!
و مورد دگ اینکه اقدام به نصب تابلو و کولرهای خود رو دیوارهای خارجی ملک کردند بدون اجازه ما به حدی که به دیوارهای خارجی واحد مسکونی بالا تجاوز کردند!
سوال اولم اینکه آیا افزایش ۲۰٪ اجاره هر سه سال یکبار قانونی است! یعنی ما باید در حد یک پفک بنرخ امروز اجاره بگیریم؟! و راهکار برای دریافت اجاره سرقفلی به نرخ روز چیست؟!
سوال دوم اینکه ما میتونیم کولر ها و تابلوهاشون رو بکنیم به عنوان تجاوز به حریم ملکمون یا حتما باید شکایت کنیم؟!

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

" با سلام"
در خصوص تابلو ها میتوانید به شهداری شکایت نمایید
در خصوص مطالبه اجاره بهاء میتوانید دادخواست تامین دلیل دهید

در مواقعی که میان مالک ملک و مالک سرقفلی در خصوص اجاره سالانه اختلاف رخ میدهد و یا مالک ملک از مالک سرقفلی اجاره زیادی مطالبه میکند مالک سرقفلی میتواند از دادگاه محل وقوع مال درخواست تعدیل اجاره بها را به نرخ روز بخواهد تا مانع از افراط خواهی مالک ملک شود.