وراث از اموال خود باید مهریه را پرداخت کنند؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۸۸ #62251852

رای دادگاه
در خصوص دعوی خانم ج فرزند ب با وکالت آقای بطرفیت خانم ف فرزند ق با وکالت آقای
بخواسته مطالبه قسمتی از مهریه مقوم به ۱۱۷۲۲۰۰۰۰۰۰ و خسارات دادرسی از ما ترک متوفی مرحوم س (مورث خوانده) با توجه به سند رونوشت سند ازدواج و گواهی حصر وراثت ضم پرونده نسبت طرفین پرونده با مورث مذکور محرز و مسلم است دادگاه با عنایت به اینکه زن به مجرد عقد مالک مهر می شود و هر وقت بخواهد می تواند در آن تصرف کند وکیل خوانده نیز دلیل موجهی در مقام دفاع مبنی بر برائت ذمه موکل یا مورث وی پیرامون پرداخت کل مهریه اقامه ننموده است و نظر قاضی مشاور دعوی خواهان را ثابت تشخیص باستناد ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی خوانده را به نسبت سهم االرث خود از ماترک متوفی به پرداخت تعداد ۱۰۰ عدد سکه کامل بهار آزادی و ۲۰۰ مثقال طالی ۱۸ عیار محکوم می نماید ضمن خوانده از باب تسبیب به پرداخت مبلغ ۶۰ درصد حق الوکاله وکیل در مرحله بدوی و مبلغ ۴۱۲۵۶۸ بعنوان هزینه پرداختی نیز محکوم است همچنین با توجه به احراز مالئت خواهان در پرداخت هزینه دادرسی مطابق اوراق ضم پرونده دایره اجرای احکام مکلف به کسر و واریز هزینه دادرسی به مبلغ ۴۱۰۲۷۰۰۰۰ میباشد رای صادره حضوری و ظرف مهلت بیست روز پس از ابالغ قابل تجدید نظر خواهی در محاکم تجدید نظر می باشد این حکم بعلت رد ترکه نکردن وراث صادر شده است

مشاوره حقوقی ارث
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

دررای دادگاه مشخص است خوانده به نسبت سهم الارث ازماترک متوفی محکوم شده است .

کلیه دیون متوفی مطابق ماده ۲۵۵ قانون امور حسبی از ترکه متوفی پرداخت می شود و براساس ماده ۲۴۸ قانون مذکور چنانچه وراث، ترکه را قبول نمایند یا اینکه در مدت مقرر در ماده ۲۵۰ همین قانون آن را رد ننمایند هر یک از وراث مسئول ادای تمام دیون به نسبت سهم خود خواهند بود و این مسئولیت دینی است.
چنانچه وراث ثابت نمایند که دیون زاید بر ترکه بوده یا ثابت کنند که پس از فوت متوفی ترکه بدون تقصیر آنها تلف شده و باقیمانده ترکه نیز برای پرداخت دیون کافی نیست، در این صورت نسبت به مازاد ترکه وراث هیچگونه مسئولیتی نخواهند داشت

با سلام
طبق قانون ، در صورت مطالبه مهریه از سوی زوجه بعد از فوت زوج ، بایستی از ماترک متوفی به زوجه پرداخت گردد
و اگر متوفی ( زوج ) ماترکی ( اموالی ) نداشته باشد زوجه نمیتواند مهریه خود را از وراث متوفی اخذ نماید .
حال اگر متوفی ماترکی بر جای بگذارد و قبل از مطالبه مهریه توسط زوجه، اموال و ماترک متوفی بین وراث تقسیم شود در اینصورت ، زوجه میتواند مهریه خود را از سهم الارث وراث ( نسبت به سهمی که هر یک ، از بابت ماترک متوفی به دست اورده اند ) مطالبه نماید . اما بیش از ماترک را نمیتواند از وراث مطالبه نماید .

با سلام. مهریه شما ابتدا باید از ترکه متوفی پرداخت شود و اگر متوفی مالی نداست که کفاف مهریه شما را بدهد، هر کدام از وراث متوفی به نسبت سهم الارثشان مسئول پرداخت مهریه شما هستند.

سلام وقت بخیر. مهریه و یا طلب اشخاص از متوفی اصولا باید از ماترک پرداخت شود مگر اینکه وراث قبول ترکه نمایند