آیا می توانم در ازای بخشیدن مهریه ام حضانت فرزندم را بر عهده بگیرم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۰۰ #62064073

سلام ببخشید پسر هفت ساله دارم همسرم با خانمی در ارتباط بوده و پنج بار این کارو تکرار کرده و خانوادش خیلی اذیتم میکنن‌ادامه زندگی برام سخته.پسرمم بشدت وابستمه.همسرمم اجازه نمیده پسرم کنارم باشد میگه طلاق بگیر بچه رو من برمیدارم.تو رو خدا میشه راهنماییم کنید.نمیتونم مهریمو ببخشم و پسرم رو پیشه خودم نگه دارم؟

مشاوره حقوقی حضانت فرزند
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام. خیر حضانت فرزند بعد از هفت سالگی با پدر میباشد و با بخشیدن مهریه نمیتوانید حضانت را به عهده بگیرید مگر با توافق زوجین.

با درود بعد از طلاق حضانت فرزندتان تا پایان ۷ سالگی با شماست و بعد از آن تا ۱۵ سالگی با پدرشان است. مگر اینکه دادگاه با دلایل و مدارک و استدلال شما متقاعد شود که به علت انحطاط اخلاقی صلاحیت نگهداری فرزند را ندارد و مصلحت طفل را در اعطای حضانت کودک به شما بداند. توصیه نمیشود مهریه را ببخشید چون در آینده احتمال اینکه دادگاه این حضانت را به شما بدهد وجود دارد.

دادگاه نمی‌تواند همچین اقدام و رای بدهد اما می‌توانید با همسر خود به صورت توافقی در قبال حضانت دائمی فرزند مهریه خود را ببخشید

توافق زوجین برای حضانت در طلاق توافقی و غیر آن معتبر و لازم الاجراست ولی در آینده اگر بتوان برای دادگاه ثابت کرد که مصلحت طفل، سلامت یا تربیت او در معرض خطر است و برای دادگاه ثابت شود، حتی اگر قبلا توافقی بوده باشد ملاک برای دادگاه رعایت مصلحت طفل است

باید در این مورد با همسر خود به توافق برسید که قبول کنند در ازای بخشش مهر حضانت دایم فرزند را به شما بدهند،چون دادگاه راسا نمی تواند چنین اقدامی انجام دهد،البته طبق قانون جدید حمایت خانواده حضانت بعد اتمام هفت سال با پدر است ولی به شرایط کودک توجه می کنند و اگر در اثر وابستگی زیاد اسیب ببیند ممکن است حضانت را به مادر بدهند