آیا باید همان موقع ماشین را به پارکینگ منتقل میکرد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۰۲ #61469301

سلام ماشین را به صورت وکالت فروش از کسی خریداری کردم و یک ماه بعد در حالی که چند روز از وقت تعویض پلاکش میماند به یک نفر فروختم رفت تعویض پلاک و گفتند شماره موتور خوانده نمیشود الان یک ماه هست ماشین را استفاده میکند و تهدید به شکایت کرده الان بعد از یک ماه میتواند شکایت کند یا نه؟
مگر خیار عیب فوری نیست؟

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در صورتی که عیب قبل از معامله یا درحین معامله وجود داشته و مشتری عالم به عیب نبوده حق فسخ خواهد بود البته اعمال خیار عیب فوری است

اگر عیب بعدا به وجود امده قابل فسخ نیست اما اگر عیب در زمان معامله وجود داشته و مشتری با بررسی دقیق نتوانسته عیب را بفهمد و به گونه ای بوده که بعدا متوجه شده حق دارد فسخ کند . معیار فوری بودن حق فسخ عرفی است

با سلام
اگرعیب مربوطه در زمان عقد و معامله در کالای مورد نظر وجود داشته باشد و این عیب، بعد از خریداری یک کالا به وجود نیامده باشد. به تعبیر ساده‌تر در پاره ای از موارد بعد از اتمام معامله، خریدار به دلیل سهل انگاری و یا دلایل دیگر عیب و نقصی را به کالای خریداری شده وارد ‌می‌نماید، بنابراین در این موارد خریدار نمی‌تواند از خیار عیب جهت فسخ معامله استفاده نماید.