آیا بنده می توانم بدلیل افت ارزش قیمت ساختمان و سایه اندازی شکایت و ادعای خسارت بکنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲,۱۵۸ #61269544

سلام و خسته نباشید.
در زمین همجوار ساختمان بنده یک آپارتمان ساخته شده که طبقات اجرا گردیده و اجر چینی تمام شده است. الان سازنده بدلیل جبران کسر پارکینک در طبقه همکف اقدام به پیشروی ۴ متر بیشتر از بنده کرده است و سقف پیشروی شده را بعنوان حیاط برای طبقه اول دیوار کشی کرده که این دیوار به ارتفاع ۲ متر بیشتر از دیوار حیاط اینجانب می باشد.

مشاوره حقوقی ملکی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
چنانچه همسایه بنای خلاف اصول و ضوابط شهرسازی انجام داده باشد شما می توانید
موضوع را از طریق شهرداری به عنوان تخلف در کمیسیون ماده ۱۰۰ پیگیری تا رسیدگی شود
و همچنین می توانید چنانچه متقاضی باشید در دادگاه مطالبه خسارت کنید
یا درخواست قلع و قمع و تخریب آنچه را که خلاف اصول و ضوابط شهرسازی احداث شده است از دادگاه با تقدیم دادخواست بنمایید

ابتدا باید موضوع را از طریق شهرداری و کمیسیون ماده۱۰۰ شهرداری پیگیری نمایید.

سلام
ماده ۱۳۲ قانون مدنی نیز آمده است که کسی نمی تواند در ملک خود تصرفی کند که مستلزم ضرر همسایه شود، مگر تصرفی که به قدر متعارف و برای رفع حاجت یا رفع ضرر از خود باشد. لذا در همه امور حق همسایه محفوظ است
شهرداری ها و تمامی افراد و ارگان های مرتبط با امور ساختمان سازی، مکلف به اجرای مقررات ملی ساختمان هستند.
چنانچه تخلفی صورت گرفته باشد با ذکر دلایل و مستندات، دستور اصلاح یا جلوگیری از ادامه کار به مهندس ناظر و مرجع صدور پروانه ذیربط ابلاغ می شود و تا زمان رفع تخلف، موضوع قابل پیگیری می باشد.