چطور میتونم از خریدار شاکی بشم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۶۱ #61160499

باسلام.
سال ۹۶ ساینا شرایطی خریدم. ۸ ماه بعد مجبور به فروش شدم خریدار بعد از اطلاع از شرایط ماشین و رهنی بودن قرار شد ۳۱ نقد و مابقی هم ۳ تا قسط سایپا را بده و چک هم به تاریخ اقساط به بنده بده. بنگاه مدارک و کامل گرفت که امانت بماند تا بعد از اخذ چکهای اقساط از خریدار تحویلش بده, ولی. چون اشنا بودن و یا مغرضانه مدارک و کامل داد خریدار و چک هم نگرفت. بعد از کلی برو و بیا نتونستم چک بگیرم از خریدار تا اینکه سررسید قسط اول شد و چکی که من داده بودم برگه خورد. همین جور قسط دوم و سوم. بعد از ۱۵ ماه و بر حسب شرایطی که نبودم امدم سراغ خریدار و پیگیری اقساط معوقه و اینکه چه خسارتی به بنده وارد کرده با برگه خوردن چکها. بعد از چند بار پیگیزری و وعده از سوی خریدار بابت تسویه بدهی و عدم انجام, نهایتا خودرو را از خریدار گرفتم و بهش اعلام کردم معامله فسخه و حتی لوازمی که داشت تو ماشینم گرفت از من و قرار شد بیاد بنگاه تا حساب و کتاب کنیم و تمام بشه. ولی متاسفانه بعد از چند قرار که باز نیامد بنگاه رفته و شکایتی مطرح کرده که من ماشین و سرقت کردم.حالا اینکه مدارک و دادم دادگاه و توضیحات دادم و شاهدم دارم. میخوام بدونم چطوری خسارت ایامی که ماشین دستش بوده و کلی خسارت زده بهش و ازش بگیرم.ضمن اینکه با عدم پرداخت وجوه چکهای اقساط و برگه خوردنشون, و اینکه صاحب حساب چکها وامی میخواسته بگیره برای کسب و کارش و کنسل کردن واسه چک برگشتی از بنده شاکی شده واسه جبران خسارت, من چطور میتونم از خریدار شاکی بشم. ضمنا در قولنامه ذکر کرده بودیم درصورت عدم پرداخت وجه اقساط تا نهایت ۲ روز بعد از سررسید حق فسخ و استرداد خودرو و کسر خسارت را یک طرفه وبی هیچ قید و شرطی به فروشنده میدهد.ممنون میشم زودتر جواب بدید وکمک نمایید

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
۱.با توجه به اینکه شکایت سرقت واهی بوده بوده است اگر شاکی نتواند آن را اثبات کند شکایت ایشان علیه شما بی نتیجه است.
۲.در خصوص مطالبه خسارت باید قرارداد فی مابین بررسی شود
اگر در قرارداد شرط مطالبه خسارت در صورت نقض تعهدات ذکر شده باشد میتوانید انرا مطالبه کنید

سلام. بستگی به مفاد قولنامتون داره. اگر در قولنامه قید شده بابت تاخیر در پرداخت می تونین خسارت بگیرین و مبلغش مشخصه، خب با اثبات این موضوع به دادگاه دادخواست مطالبه خسارت بدین. در بحث سرقت هم اگر رای نتونست بگیره بعدش از ایشون به جرم تهمت و افترا شکایت کنید چون میدونید که عمدا چنین شکایتی کرده.