اخذ خسارت مالی ماندن تریلی های صادرات تره بار پشت مرزها در اثر موضوع کرونا چگونه است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۰۰ #60973179

با سلام
یکی از اطرافیان در بازه تاریخ ۲۳ الی اواخر بهمن سال ۹۸ زمانی که هیچ کسی نمی دانسته ویروس کرونا بوجود آمده و کشور در حالت عادی بوده و بدون اطلاع از این موضوعات همانند سایر هم میهنان،
و در شرایط کاملا عادی کشور، دو تریلی بار بادمجان و فلفل از ایران به مقصد روسیه و مسکو صادر نموده که ایشان کارت بازرگانی نیز (بعلت اینکه ایشان یعنی متضرر در حال طی روند اداری دریافت کارت بازرگانی بوده ) نداشته و بارها نیز توسط کارت بازرگانی فروشنده بادمجان و فلفل جهت تسریع در کار ارسال گردیده که پس از پیگیریهای مکرر از جانب ایشان از رانندگان تریلی و نگرانی های بسیار و موضوعی که خود رانندگان نیز تا لحظه رسیدن به مرز از شدت آن مطلع نبوده اند، متاسفانه ناگهان و بدون اطلاع رسانی در کشور بعلت موضوع ویروس کرونا، تردد در مسیر مرزهای ایران - روسیه بسیار کند و سخت و با ترافیک بالا که مسبب چندین روز تاخیر پشت مرزهای ایران و بدنبال آن متاسفانه چندین روز نیز تاخیر در پشت مرزهای مسکو و اسپری مواد ضد عفونی کننده در مسیر راه منجر به خرابی و پلاسیده و فاسد شدن کل دو تریلی بار بادمجان و فلفل گردیده که هیچ خریداری نیز در مسکو و روسیه این بارها را که با تاخیر و فاسد شده نیز بمقصد رسیده بود را قبول ننموده و بابت انتقال کل بارها به مرکز دفن زباله نیز مبالغ هنگفتی را ایشان پرداخت نموده است. ضمنا بارها بیمه خسارت اینچنینی و پوسیدگی و ... نبوده و فقط بارنامه تریلی بوده است. و بارهای فلفل و بادمجان قرار بود طبق معمول سه روزه به مقصد برسند ولی بدلیل محدودیت ناگهانی و بدون اطلاع قبلی تردد در مسیر پشت مرز ایران و مرز روسیه و ترافیک شدید حدود ۲۰ روز بطول انجامید و فاسد گردید. که حدود یک میلیارد تومان جمعا خسارت وارد گردیده به ایشان که متاسفانه کارت بازرگانی نیز نداشته و با کارت فروشنده بار بادمجان بارها صادر شده اند و بعلت مشکلات مالی تمام خونه و ماشین و زندگی را نیز بفروش گذاشته ولی باز هم در تنگنای شدید مالی قرار گرفته. چون سرمایه از چندی از بستگان ایشان تامین شده بوده
ایشان با پیگیری از اداره بازرگانی امیدواری بسیار کمی دریافت نموده ولی ....
بکجا باید مراجعه و چطور جواب طلبکارها و سرمایه گذاران رو باید بده؟
و چه راه قانونی رو باید درپیش بگیره و از چه کسی یا ارگانی ادعای خسارت کنه.
ضمنا قراردادی نیز مبنی بر سود و زیان هم با بستگان و سرمایه گذاران نبسته بوده و همه الان اصل پولشان را که قرار بود سه روزه با کمی سود حاصل از تجارت ارسال بار بعنوان سرمایه گذار دریافت نمایند را بعد از این اتفاق تاسف بار مطالبه نموده اند و ایشان ناچارا باید قرض مردم را پرداخت که تصمیم به فروش کلیه اموال خود نموده در این وضعیت سخت اقتصادی. ضمنا فیلم و عکس و برخی مستندات جهت اثبات موضوع موصوف در اختیار متضرر می باشد.

چه کسی پاسخگوست؟ اگر دریافت خسارتی وجود داشته باشد چقدر زمان می برد؟

تشکر از راهنمایی دلسوزانه شما عزیزان.

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

"با سلام"
فعلا قانون در این خصوص مسکوت میباشد ولی میبایست بار شما بیمه بود ولی متاسفانه فعلا کاری نمیتوان کرد

بر اثر موضوع کرونا مشکلاتی مشابه مشکل شما در سطح بسیار زیادی در کشور به وجود آمده و متاسفانه هنوز هیچ تصمیمی از سوی مراجع ذیربط اتخاذ نگردیده است . اما در فرض سئوال شما آنچه که مسلم می باشد رابطه میان عامل و سرمایه گذاران در چارچوب مشارکت بوده و شرکا شرعا و قانونا در سود و زیان تجارت شریک خواهند بود لذا در صورت اثبات مساله شراکت توسط عامل ، موضوع استرداد سرمایه میتواند با دفاع قوی حقوقی منتفی شود . توصیه میگردد حتما با یک وکیل مشاوره حضوری داشته باشید .

با سلام فکر نمیکنم با اقدامات قضایی بشه خسارتی را مطالبه نمود که البته ارسال این بار باید بیمه می بود که در مواقعی که خسارت این چنینی برای این شخص رقم خورد بیمه جبران خسارت میکرد در مورد معطلی در پشت مرز و دیر رسیدن بار به مقصد با توجه به شرایط موجود از نظر بنده فکر نمیکنم نتیجه ای جهت پیگیری خسارت داشته باشه .