مطالبه تفاوت قیمت

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۴۴۵ #60484437

با سلام
آیا با تحقق غبن فاحش یا افحش، امکان مطالبه اختلاف قیمت به نرخ روز (یا امکان مطالبه متراژ بیشتر) وجود دارد؟
((با توجه به مفهوم مخالف ماده ۴۲۱ قانون مدنی))
با تشکر

مشاوره حقوقی وصول مطالبات
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام وقت بخیر
در صورتیکه بتوانید ضمن اخذ نظر کارشناس این امر را اثبت نمایید ، حسب مورد ممکن است قرارداد فسخ یا باطل شود.

اثر حقوقی غبن فاحش با غبن افحش متفاوت است و در اولی منجر به حق فسخ و در دومی محکوم به بطلان معامله است. البته نظر قاضی و استدلال در دادگاه هم بسیار حائز اهمیت است.

دعوای مطالبه وجه بابت مابه التفاوت کسری یا مازاد مساحت،(ملک) در صورت که کسری مساحت نسبت به میزان مندرج در قرارداد، باشد می توانید دادخواست خود را بطرفیت فروشنده مطرح نماید و در جایی که ملک بزرگتر از مقدار توافق شده باشد، ، فروشنده می تواند طرح دعوا را به طرفیت خریدار مطرح نماید.

با سلام
میتوانید معامله را فسخ کنید و یا جهت مطالبه مابه التفاوت با طرف معامله توافق نمایید

خیر. از مفهوم مخالف ماده ۴۲۱ قانون مدنی چنین چیزی بر نمی آید. ضمنا توجه داشته باشید که مطابق ماده ۳۵۵ قانون مدنی:
«اگر ملکی به شرط داشتن مساحت معین فروخته شده باشد و بعد معلوم شود که کمتر از آن مقدار است، مشتری حق فسخ معامله را‌ خواهد داشت و اگر معلوم شود که بیشتر است بایع میتواند آن را فسخ کند مگر این که در هر دو صورت طرفین به محاسبه زیاده با نقیصه تراضی‌ نمایند.»

در صورت اثبات غبن فاحش قانونگذار اختیار فسخ یا مطالبه اختلاف قیمت را پیش بینی کرده است

در غبن فاحش امکان فسخ معامله و دریافت ثمن پرداختی در قانون پیشبینی شده و سایر مواردی که فرمودید نیاز به توافق با فروشنده دارد