آیا میتوانم با اعتماد به مشاور املاک بدون رویت سند مالکیت و کارت ملی موجر قرارداد اجاره ای را امضا نمایم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲,۲۵۹ #60126263

امضای دو شاهد و مهر مشاور املاک نیز روی برگه میخورد . در صورتیکه در این حالت فردی که خود را موجر معرفی نموده صاحب مورد اجاره نباشد ، چه باید کرد و آیا مسئولیت آن بعهده مشاور املاک است ؟

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود توصیه نمی‌شود.

سلام
مناسب تر است که اقدام به اینکار ننمایید
اما در صورتیکه خطایی صورت گیرد صاحب املاک بعنوان مطلع قابل پیگیری خواهد بود.

سلام
چنین امری ریسک میباشد و ترجیحا از انعقاد چنین قراردادی امتناع کنید
لازم به ذکر مشاور زمانی مسئول خواهد بود که به تعهد و مسئولیت ایشان در قرارداد اشاره شده باشد والا نمیتوانید به صرف ادعای اعتماد مسئولیت را متوجه ایشان نمایید

با سلام
لطفا دقت بفرمایید و با احراز مدارک مالکیت،شخص موجر، متن قرارداد اجاره نامه را مطالعه و به نکات درج شده در آن و شهادت شهود سپس اقدام به امضاء نماییدممکن ا ست که شخص مستاجر باشد و در عین حال اقدام به اجاره مورد اجاره به شما نموده باشد این از نظر قانون مشکلی ایجاد نمی کند به شرط این که این اجازه را داشته باشد و طبق مفاد مندرج در اجاره نامه تمامی حق و حقوق اجرا خواهد شد ،زمان اجاره ،شخص موجر، مهلت تخلیه و ...با شهادت شهود در صورتی که دو نفر شاهد عاقل و بالغ داشته باشید در تخلیه و مشکلات آتی موثر می باشد.لطفا دقت بفرمایید تا مشکلی برایتان ایجاد نشود،مستاجر به محض پایان زمان قرارداد باید ملک را تخلیه کند و اگر بعد از پایان مدت اجاره، مستاجر ملک را در تصرف خود نگه دارد، باید حسب ماده ۵۱۵ قانون آیین دادرسی مدنی، اجاره‌بهایی که اجرت‌المثل (اجاره‌بهای به روز) لقب دارد، بپردازد.به طور معمول، اجاره‌بها همان مبلغی است که باید مستاجر در زمان‌های معین به موجر بپردازد. اما به پول پیش یا هر مبلغی با هر عنوان که در قرارداد اجاره محل مسکونی به عنوان بخشی از اجاره‌بها میان دو طرف محاسبه و برای بازگرداندن آن در پایان مدت اجاره و پیش از تخلیه محل اجاره توافقی انجام شود، رهن، قرض‌الحسنه یا ودیعه گفته می‌شود. ضمنا هر آنچه به عنوان تضمین و از این قبیل بین طرفین توافق شود، معتبر است و باید بر اساس آن عمل شود. ا
تعمیرات اساسی مانند بنایی و اموری از قبیل نصب آبگرمکن یا شوفاژ بر عهده مالک است اما مخارجی که برای حسن استفاده از مورد اجاره است مانند کاغذ دیواری و نورپردازی و همچنین هزینه‌های مربوط به شارژ ساختمان بر عهده مستاجر است، مگر آنکه در اجاره‌نامه خلاف آن قید شود.
تنظیم قرارداد در فرم‌های چاپی بنگاه‌های مشاوران املاک یا تایپ مفاد قرارداد موجب رسمی‌ شدن آن نمی‌شود و تاثیری در ماهیت آن ندارد. ضمنا برای تنظیم قرارداد اجاره به صورت عادی تاکید می شود که باید دو نفر به عنوان گواه، ذیل آن را امضا کنند تا طرفین از مزایای قانون روابط مؤجر و مستاجر مصوب سال ۱۳۷۶ بهره‌مند شوند.
قرارداد اجاره از جمله عقودی است که طرفین آن را متعهد و پایبند به ادامه آن تا پایان انقضای مدت اجاره می‌کنند. مگر در مواردی مانند عدم امکان بهره‌برداری از ملک که به لحاظ عیبی قابل استفاده نباشد، یا اینکه طرفین توافق دیگری کرده باشند. البته در قراردادهای اجاره، امکان گنجاندن این شرط وجود دارد که اگر هر یک از طرفین مایل به فسخ و بر هم زدن اجاره باشند، یک یا دو ماه از قبل اعلام کنند که در این صورت با تسویه حساب موجر و مستاجر قرارداد اجاره به پایان می‌رسد. همچنین تراضی طرفین حین قرارداد که اصطلاحا به آن اقاله می‌گویند، یکی از عوامل خاتمه دادن به قرارداد اجاره است.
موفق باشید

با سلام وظیفه مشاور این است که اسناد مالکیت موجررا بررسی کند و اگر دراین خصوص تقصیری انجام دهد و از این تقصیر ضرری برسد مسئول است اما دو نکته
مالک نبودن کسی که اجاره داده است همواره باعث بطلان اجاره نیست بلکه معامله غیر نافذ است و مالک اصلی می تواند آن راتنفیذ کند و دوم اینکه موجر حتما لازم نیست مالک عین مستاجره باشد بلکه کافی است مالک منفعت ملک باشد. یعنی حق اجاره دادن را داشته باشد