در صورت قانونی اقدام کردن و سازش نکردن با هم، حکم نهایی چیست؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۵۱ #59943397

با سلام .
خانه ما در کوچه بن بست کوچکی هست .
خانه‌ها پارکینگ ندارند.
در این کوچه ۴ خانه در ورودی آن‌ها در داخل کوچه بن بست است .
در این کوچه ۲ ماشین می‌توانند پارک کنند.
در صورت پارک خودرو دوم،خودرو اول امکان درآمدن از کوچه را ندارد و باید برای بیرون آمدن خودرو اول، خودرو دوم بیرون بیاید.
خانه ای که در انتهای کوچه بن بست است ادعا دارد بنا بر قانون حق پارک با ایشان است و هر دو پارک برای ایشان می‌باشد.
من میگویم با هم سازش کنیم و هرکدام یک ماشین بگذاریم ولی قبول ندارند و می‌گویند که بنا بر فلان ماده قانون حق پارک‌ها برای ایشان است و در صورت نیاز از طریق مراجع قانونی اقدام کنیم.
حال سئوال این است : حق پارک با کیست ؟ در صورت قانونی اقدام کردن و سازش نکردن با هم، حکم نهایی چیست ؟

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

کوچه بن بست جزوئ اموال عمومی بوده و مالک خاص نداشته و قابلیت تملک ندارد .ادعای همسایه مردود است

بسمه تعالی :با توجه به بن بست بودن کوجه و تنها راه عبور برای ورود به خانه ها لذا کوچه را در فرض ارتفاق قرار دهید که بنوعی مشکلتان حل شود . یعنی همگی فرضا کوجه را به متراز درب ورودی (صرفا بنا به فرض و مثال است) تصرف کنید و از ورود به قسمت خودتان دیگران را منع کند و یک درب ورودی نیز برای ابتدای ورود به کوجه فرضا تصور کنید اینک هیچ کدام اجازه ورود دیگری را ندهید خهب بالقاعذه همگی محروم از حق ورود و خروج خواهید شد. اکنون نسبت به سهم مسائوی به یکدیگر حق ورود . خر.وج بدهید و مجددا شما همگی به یک اندازه بهم حق عبور و مرور دارید بدون حق تقدم و تاخر .. لذا در نهایت هر کسی با این وضعیت میتواند اضافه سهم نیز مطالبه کند یعنی در این حالت هر کسی مترازی را اضافه خواهد داشت که مجددا ببه اندازه مازاد مشارکت میتواند هرکسی سهم اضافه کند یعنی کسی که درب منزلش ۳ متر ورودی دارد و دیگران دو متر ابتدا حق پارک با ایشان است چون سهم بیشتری دارد . دوم حق کسی است که مثالا ۲.۵ متر ورودی دارد . پس ابتدا نسبت به سهم بیشتر میتواند خودروی خود را پارک کند در جلوی درب منزل خودش //
اکنون دیگران نیز سهمی دارند که قابل توجه است چرا که سهمشان را بردارند کوجه مسدود میشود لذا برای رفع این مشکل تنها مدت زمان بیاری شما خواهد آمد بطور مثال برنامه زمانی قرار دهید هر کس به اندازه مازاد سهم خود بهره میبره که بصورت هفتگی یا ماهیانه قابل انتفاع ست مثلا کسی که یک متر اضافه دارد یک هفته اضافه تر میتواند نفع ببرد .
بنابرین ( همگی صاحب یک هفته حق پارک هستید و کسی که یک متر اضافه درب دارد یک هفته اضافه تر میتواند پارک کند ... و انکه نیمتر اضافه دارد سه روز اضافه تر .......این قاعده میتواند بر اساس فقط درب ورودی کارسازی شود ونه با نفرات یا مساحت کل ملک بلکه فقط با متراز درب ورودی .
بنابرین در نهایت اگر کار به شکایت برسد نتیجه به همین شکل حکم میشود و شاید بطرق و انواع محتلف اما مجددا به همین قاعده ختم میشود .
موفق باشید

با سلام ووقت بخیر
کوچه بن بست فقط برای استفاده ساکنان کوچه مذکور که درب منازل آن‌ها به آن باز می شود,
ید مالکانه شرکا در کوچه بن‌بست از نوع مالکیت مشاعی چند نفر , در یک مال غیرمنقول یا عرصه یک‌پارچه کوچه می باشد
در این صورت، همه مالکین کوچه به نحو مشاع در تمام اجزای آن اعم از ابتدا و انتهای کوچه نسبت به سهم خود شریک‌اند.پس همه مالکین درکوچه بن بست حق استفاده دارند که میتوانند با هم توافق کنند .

عرض سلام، اگر داخل کوچه بن بست چندین خانه با درهای ورودی مستقل باشد، همگی در مالکیت کوچه شریک هستند و استفاده اختصاصی برای یکی از آنها قانونی نیست