آیا مالک اصلی میتونه طبق ماده ۲۳۴ قانون مدنی احقاق حق کنه به دلیل خیار تخلف از شرط عدم پرداخت ثمن توسط خریدار و دستنویس رو باطل کنه و زمین رو پس بگیره؟

پرسیده شده
۱۵ پاسخ ۴۳۲ #59628409

سلام، ۴۰ سال پیش عقدی بیع شرط بصورت دستنویس انجام شده و فروشنده زمین رو به مشتری داده و قرار بوده خریدار پول زمین رو در مدت دو سال به فروشنده پرداخت کنه، و خریدار در مدت دو سال هیچ پولی به فروشنده نمیده ، و بعلت عدم پرداخت ثمن توسط خریدار در موعد مقرر فروشنده برگه ای که دستش بوده رو فسخ و پاره میکنه طبق ماده ۳۹۴ و ۳۹۵ قانون مدنی، اما خریدار با برگه ای که دستش بوده زمین رو میفروشه به نفر سوم و اون هم زمین رو تصرف میکنه.و بنا به دلایلی مالک اصلی پیگیر نمیشه به دلیل اینکه ثمنی نگرفتم و زمینی بنام کسی سند نزدم و هیچ سند مالکیتی بصورت رسمی انتقال نداده ام و این موضوع شامل مرور زمان میشه
و الان مالک اصلی زمین زنده است و خریدار که هیچ پولی به مالک پرداخت نکرده و نفر سوم که زمین رو تصرف کرده هر دو فوت کردن. و در این مدت حقی از مالک اصلی ضایع شده، آیا مالک اصلی میتونه طبق ماده ۲۳۴ قانون مدنی احقاق حق کنه به دلیل خیار تخلف از شرط عدم پرداخت ثمن توسط خریدار و دستنویس رو باطل کنه و زمین رو پس بگیره؟ طبق ماده ۳۶۵ و ۱۹۰عنوان کنه که بیع فاسد و باطل بوده و خریدار رضایتی بابت پرداخت ثمن نداشته و مواد ۴۵۸-۴۵۹-۴۶۰-۴۶۱-۴۶۲-۴۶۳ قانون مدنی و آیا این عقد بیع مغایر با شرع نیست که خریدار هیچ ثمنی پرداخت نکرده ؟

ممنون از پاسخگویی و راهنماییتون

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۱۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام حتما باید مدارک رو بررسی کرد

وقت بخیر مدارک نیازمند بررسی دقیق است

سلام در صورت اثبات عدم پرداخت ثمن‌ بله می توانید اقدام کنید فلذا بررسی دستنوشته نیاز است

با احترام بایستی مدارک شما بررسی شود

باسلام
در کل برای اظهار نظر دقیق بایستی تمامی مدارک و مستندات شما بررسی و مطالعه گردد

موضوع و مستندات نیاز به بررسی بیشتری دارد

بادرودوسلام باید مدارک و مستندات بررسی شود.