چون به دنبال طلاق هستم بهتر است از درخواست کیفری نفقه استفاده کنم یا از درخواست حقوقی نفقه؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۲۲۰ #59065820

باسلام،
من میخواهم با استفاده از درخواست نفقه از همسرم طلاق بگیرم، چون چندین ماه هست که نفقه نداده و با من قطع ارتباط کرده است و مطمعنم نفقه ی اینده را هم نمی دهد.
باتشکر

مشاوره حقوقی طلاق از طرف زن
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود هم کیفری می‌شود و هم حقوقی، به نظر بنده حقوقی اقدام نمایید

با سلام این جواب بنده ثبت کردم
طبق ماده ۱۱۰۶ قانون مدنی در عقد دائم نفقه زن بر عهده شوهر است به شرط این که زن بدون مانع مشروع از ایفای وظایف زوجیت امتناع نکرده باشد در این راستا اگر مردی نفقه همسر خود را در صورت تمکین نپردازد، زن می تواند از طریق دادخواست و با توجه به مبلغ درخواستی از طریق شورای حل اختلاف یا دادگاه، محکومیت شوهر را به نپرداختن نفقه معوقه درخواست نماید و یا این که می تواند به دادسرا رفته و شکایت ترک انفاق طرح نماید.
یکی از مواردی که زن می تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند و به استناد آن و با وجود مخالفت شوهر طلاق بگیرد همین نپرداختن نفقه یا ندادن نفقه است. در این موارد زن می تواند علاوه بر دستیابی به طلاق، عمده مهریه را هم وصول نماید و با عبارت دیگر طلاق با مهریه باشد.
در شروط چاپی سند ازدواج یکی از موارد طلاق از جانب زوجه را که با تحقق آن، زن وکیل مرد در طلاق می شود،نپرداختن نفقه به مدت ۶ ماه و عدم امکان الزام او قرار داده شده است که با توجه به آن اگر مردی حداقل ۶ ماه نفقه پرداخت نکند و رای دادگاه در خصوص پرداخت نفقه را هم اجرا نکند زن می تواند تقاضای طلاق کند. محکومیت کیفریترک انفاق شوهر به بیش از ۶ ماه نیز به زن امکان طلاق و استفاده از این شرط را می دهد .
در ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی هم مقرر شده است که ندادن نفقه و عدم امکان اجرای حکم و الزام او به دادن نفقه از مواردی است که زن می تواند به دادگاه مراجعه کرده و تقاضای اجبار شوهر به طلاق کند. در خصوص استناد به این ماده اصطلاحا دست قاضی باز است و ممکن است به موجب نپرداختن نفقه کمتر از ۶ ماه هم با توجه به شرایط،رای طلاق صادر کند.

شکایت ترک انفاق مطرح کنید و چنانچه زوج بیش از شش ماه از پرداخت نفقه استنکاف ورزد زوجه میتواند ب استناد شروط دوازده گانه سند نکاح از دادگاه تقاضای طلاق کند

می توانید هم کیفری وهم حقوقی شکایت کنید اما با این شکایت ها طلاق گرفتن شما خیلی سخته چون دادگاه صرف عدم پرداخت نفقه طلاق صادر نمی کنند

سلام .فرقی ندارد .اما احتمال اینکه شوهر نیز همزمان الزام به تمکین مطرح کند هست ودرصورت عدم تمکین نفقه ای تعلق نمیگیرد

حقوقی یا کیفری بودن مطالبه نفقه زیاد تاثیری ندارد
لذا درصورت محکوم به پرداختن شدن نفقه وعدم پرداخت میتوانید به علت عسر وحرج تقاضای طلاق مطرح کنید

درود بر شما، در خصوص نفقه میتوانید هم به لحاظ کیفری اقدام کنید هم حقوقی.