میخواهم از این فرد شکایت کنم؛ آیا خسارت تادیه به من تعلق میگیرد؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۲۳۴ #59002140

با سلام.بنده خانه ای را در سال ۹۱ فروخته ام به مبلغ ۲۲۰ میلیون تومان.از این مبلغ ۴۰ میلیون تومان توسط خریدار هنوز پرداخت نشده است.امسال من میخواهم از این فرد شکایت کنم.آیا خسارت تادیه به من تعلق میگیرد؟یا خسارت به نحو دیگری محاسبه می گردد؟

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درصورت ارسال اظهارنامه از تاریخ آن کالا ازتاریخ تقدیم دادخواست

با سلام فعلا میتوانید مبلغ باقیمانده را دریافت کنید مگر اینکه سابقا درخواست پرداخت مبلغ مذکور را کردا باشید که در اینصورت از آن زمان خسارت تاخیر به شما تعلق میگیرد.

با سلام
پیشنهاد می گردد بدوا اظهارنامه ای در این خصوص ارسال نمایید تا از تاریخ ارسال اظهارنامه مشمول دریافت خسارت تاخیر تادیه گردید.

در ماده ی ۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی گفته شده در دعاوی که موضوع آن دین و از نوع وجه رایج بوده و با مطالبه ی داین و تمکن مدیون، مدیون از پرداخت امتناع نموده، در صورت تغییر فاحش شاخص قیمت سالانه از زمان سررسید تا هنگام پرداخت و پس از مطالبه ی طلبکار، دادگاه با رعایت متناسب تغییر شاخص قیمت سالانه، که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می گردد، محاسبه و مورد حکم قرار خواهد داد، مگر این که طرفین به نحو دیگری مصالحه نمایند.

در این ماده ی قانونی، چهار شرط برای امکان مطالبه ی خسارت تاخیر تادیه مقرر شده است:

نخست آن که موضوع تعهد، وجه نقد رایج باشد که در مورد شما هست

دوم آن که طلبکار، بدهی را مطالبه کرده باشد که یکی از راه های قابل اثبات برای مطالبه اینه که قبلا براش اظهارنامه رسمی ارسال کرده باشید و الا از تاریخ تقدیم دادخواست در دادگاه اگر تاخیر کنه به شما خسارت تعلق میگیره

سوم آن که مدیون، متمکن از پرداخت باشد و با امکان مالی از ادای دین خودداری کرده باشد؛

و بالاخره چهارم آن که ارزش پول در فاصله ی سررسید تا زمان پرداخت، تغییر فاحش کرده باشد
موفق باشید.

درود برشما
پرداخت خسارت تاخیر در تادیه از زمان مطالبه بشما تعلق خواهد گرفت مگر آنکه چک یا سند تجاری دیگری دریافت نموده و گواهی عدم پرداخت به تاریخ سند مذکور اراییه نمایید

با درود بستگی دارد.
اگر سند تجاری باشد و به تکلیف خود بعنوان دارنده عمل کرده باشید آری.
اگر طلب عادی باشد و اظهارنامه نداده و مطالبه نکرده باشید، از زمان تقدیم دادخواست مستحق تاخیر تادیه میباشید.

درود
اگر اظهارنامه داده باشید از این تاریخ و اگر نداده باشید از تاریخ دادخواست خسارت تاخیر تادیه تعلق می گیرد.