آیا شرط فسخ موجود صراحت دارد یا ادعای ایشان بی مورد است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۰۴ #58716422

با سلام
بنده ملکی را فروخته ام و در قرارداد آن شرط فسخ گذاشتم با عبارت اینکه چنانچه هر یک از چکهای البته مابقی پیش پرداخت منظور بوده و یکی از چکها برگشت خورد و بنده با پیامک به خریدار اعلام کردم اگر تا دو روز اینده چک را پاس نکند بنده ملک را به دیگری میفروشم و معامله فسخ است بعد دو روز هم خبری نشد و با پیامک اعلام کردم من دیگر به ایشان ملک را نمی فروشم و معامله فسخ است و مبلغ پیش پرداخت انها که ۲۰۰ میلیون تومان بود اما ده عودت هست و بیاین مشاور املاک تا پول را عودت بدهم ولی امتناع کردند به مشاور املاک هم مراجعه کردم و گفتم پول ایشان را بگیرد و معامله فسخ است ولی مشاور املاک هم طرف انها را گرفت و گفت صبر کن تا پولتان حاضر میشود فرصت بده و گفت چون تو قولنامه پیش پرداخت گرفته ای معامله را نمتوانی فسخ کنی سپس طی اظهارنامه ای ضمن بیان عزم خو مبنی بر فسخ معامله از ایشان تقاضای اعلام شماره حساب یا مراجعه به مشاور املاک جهت عودت مبلغ پیش پرداخت را نمودم ولی اعتنا نکردند و دعوای الزام به تنظیم سند دادند و دعوی رد شد حال در تجدید نظرخواهی مدعی شده اند فسخ قرارداد نیاز به تصریح دارد و تصریحی در شرط وجود ندارد و اینکه چون هنوز ملک در مالکیت فروشنده است شرط فسخ انجام نشده چرا که به دیگری واگذار نشده است و درنتیجه فسخ اتفاق نیافتاده است و اینکه چون در انتهای شرط امده پس از کسر خسارت ثمن معامله به خریدار عودت داده شود واخذ خسارت قراردادی صرفا در صورت تاکید بر استمرار عقد پذیرفته می شود و لذا این نشان می دهد عقد هنوز فسخ نشده و ادامه دارد چرا که مقدمه اخذ خسارت ناشی از عدم انجام تعهد پایبندی به قرارداد و احترام به مالکیت طرفین معامله است و تا زمانی که مقدمه یعنی صحت و ادامه معامله وجود نداشته باشد ذی المقدمه که همان گرفتن خسارت قراردادی < منظور عبارت پس از کسر خسارت از پیش پرداخت در عبارت شرط میباشد > نیز بوجود نمی اید لازم بذکر است که در بندهای قبل از درج شرط فسخ بندی در مورد خسارت ناشی از عدم اجرای تعهد روزانه ۱۰۰ هزار تومان هم برای خریدار و هم فروشنده امده است و ذکر شده خسارت مذکور علاوه بر انجام تعهد اصلی بوده و با آن قابل جمع است و تجدید نظر خواه این دو را طلب خسارت را در راستای هم دانسته و با چنگ زدن و بازی با کلمات سعی در خدشه دار کردن شرط انفساخ بوده متناقض هم دانسته و گفته جمع نقیضان محال است لذا معامله فسخ نشده و پابرجاست و در جایی دیگر مدعی شده چرا بنده مبلغ پیش پرداخت را بحساب دادگستری واریز نکرده ام و پیش خود نگه داشته ام در حالیکه من بارها چه پیامکی و با اظهارنامه آمادگی خود را برای عودت پول اعلام کرده بودم و حتی در ان قید کردم مسول کاهش یا اتلاف ارزش پول آنها نیستم حال چند سوال دارم لطفا جداگانه جواب را بفرمایین
دوم ایا با توجه به اینکه بنده ملک را به دیگری واگذار نکرده ام خللی در ایجاد فسخ بوجود آمده است و طرف را محق میکند؟
سوم درج کسر خسارت در شرط انفساخ آیا به اساس فسخ لطمه ای وارد میکند؟ با توجه به این که منظور از خسارات وارده بعد از فسخ میتواند هزینه مشاور املاک که از طرفین گرفته میشود و از بنده هم در ابتدا اخذ شد باشد و همین طور مالیات انتقال میتواند باشد و اصولا از لحاظ ماهیتی با بند خسارت ناشی از عدم اجرای تعهدات که در بندهای قبل از بند ذکر شرط فسخ آمده و طرفین را مورد خطاب قرار داده و گفته غیر از انجام تعهد اصلی بوده و با آن قابل جمع است متفاوت است یا حتی میتواند جریمه ای برای خریدار بعنوان فسخ کننده معامله باشد که وقت و انرژی طرف مقابل را هدر داده است
چهارم با توجه به اعلام آمادگی بنده برای عودت مبلغ پیش پرداخت و عدم واریز ان به حساب دادگستری برای طرفم حقی ایجاد میشود یا برای بنده مشکلی پیش میآید؟
باتشکر

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

-- برای پاسخگویی و اظهارنظر در مورد این سئوال حتما باید قرارداد بیع و مکاتبات تبادل شده بررسی شود .
-- بقای ملک در ید فروشنده و یا عدم فروش ملک نمیتواند تعارضی با حق فسخ داشته باشد .
-- اعلام فسخ از طریق اظهارنامه به عنوان مقدمه اقدام لازم بوده که شما نسبت به آن عمل کرده اید لیکن تا زمان تنفیذ و تایید فسخ از سوی دادگاه امکان فروش و سایر اقدامات مالکانه برای شما وجود ندارد .
-- در صورت فسخ ، فروشنده تعهد و مسئولیتی در خصوص کاهش ارزش ثمن خریدار نداشته و الزامی برای تودیع ثمن به حساب دادگستری وجود ندارد .