آیا اصالت مبایعه نامه عادی با کپی برابر با اصل و یک شاهد قابل اثبات است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳,۴۷۳ #58466992

سلام
حدودا ۳۰ سال پیش طبق مبایعه نامه عادی قطعه زمینی به من واگذار شده، حالا مبایعه نامه اصلی به طریقی (سرقت غیر قابل اثبات) رسیده به دست یکی از ورثه فروشنده که فوت کرده هست که ادعا می‌کند دست من نیست.
کپی برابر اصل مبایعه نامه موجوده ولی تنها یکی از شاهدین زنده است شبیه این مبایعه نامه مربوط به قسمت جلویی زمین دست دوست بنده میباشد که در یک روز خریداری شده ورثه اقدام به تصرف عدوانی ملک کرده اند میخواستم ببینم آیا امکان دارد با کپی برابر اصل و آن یک نفر شاهد بتوانم اصالت مبایعه نامه رو ثابت کنم و به حق خودم رو اثبات کنم؟

مشاوره حقوقی ملکی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود طرح دعوای اثبات معامله بصورت ابتدایی و بدون وجود مدعی یا منکر دعوایی وارد به شمار نمی آید.

با سلام تا زمانی که شخصی طی دعوا و یا ادعایی رسمی و یا اقدام عملی جهت تصرف ملک علیه شما اقدامی نکرده باشد شما نمی توانید راسا دعوای تایید یا اصالت سند را مطرح کنید. چون دادگاه مرجع تهیه و تایید اسناد و مدارک مربوط به روابط خصوصی افراد نیست فقط در مقام ادعا و ترافع اقدام خواهد کرد. ولی بدیهی است چنانچه کسی متعرض سند عادی شما بشود شما میتوانید اصالت سند خود را از جمله از طریق شاهد یا تحقیق محلی بواسطه تصرفات طولانی مدت در محل و یا سایر قراین و شواهد دیگر به اثبات برسانید.

چنانچه برای خواهان امکان اقامه بینه شرعی نباشد ، بامعرفی یک شاهد به ضمیمه یک سوگند ، ادعای خودراثابت کنید

لازم نیست شما اصالت را اثبات کنید بلکه اصل بر اصالت سند است مگر اینکه طرف مقابل خلاف آن را اثبات کند

با درود فراوان
بایستی اثبات عقد بیع را مطرح نمایید و شهود و دلایل را ارائه نمایید .

سلام اثبات اصالت ممکن است حاصل نشود ولی اثبات وقوع عقد بیع را می توانید با شهادت شهود و رسیدهای پرداخت وجه و اماره ید ، اثبات کنید .