انحصار وراثت به چه شکل است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۹۱ #58309216

پدر بنده کلی زمین زارعی و باغ و مرغداری داره که ارزش تمام انها ۶ میلیارد میباشد، ما سه تا برادر و دوتا خواهر و یه مادر پیرمون هست، پدرم موقع فوتش وکالت تام فروش تمام اموال و داراییش رو به برادر کوچکترم سپرده، چند بار برادر کوچکترم همه مارو جمع کرده تا ارث رو هر چقدر که حق پسر و دختر و مادرمون هست تقسیم کنیم ولی برادر بزرگتر مانع شده و نزاشته و گفته برادر کوچک میخواد ما رو گول بزنه و بیشتر برداره و هر چی میگیم بابا کارشناس میاد قیمت میزاره و قبول نمیکنه و الان رفته از طریق دادگاه تازه شکایت کرده برای انحصار وکالت و ما نمیخواییم از طریق دادگاه حل و فصل کنیم و کلی پول دادخواست و مالیات و ...بدیم بره جیب دولتو خودمونم یه سال الاف بشیم و میخوام بدونم ما میتونیم از طریق دادگاه پیگیر نشیم و اون خودش سهم خودش از طریق دادگاه پیگیری بکنه و و بعدم برادرم وکالت تام داره و پدرم وصیت نامه نداره و برادرم میتونه چون وکالت داره بگه از طریق دادگاه نمیریم و خودمون حلش میکنیم و برادر بزرگه هم هرخودش بره دنبال کاراش از دادگاه و اگه همگی از طریق دادگاه بریم چقدر باید مالیات و دادخواست برای ۶میلیارد بدیم

مشاوره حقوقی انحصاروراثت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اولا وکالتنامه بدلیل فوت باطل شده است
ثانیا شما میتوانید دادخواست انحصار وراثت و تحریر و تقسیم ترکه،نسبت به سهم الارث انجام دهید

از طریق دفاتر قضایی دا خواست انحصار وراثت دهید

سلام
مطابق حکم کلی ماده ۹۵۴ قانون؛ کلیه عقود جائزه به موت احد طرفین منفسخ می‌شود و همچنین به سفه، در مواردی که رشد معتبر است.
برابر قانون عقد وکالت با مرگ یا جنون وکیل یا موکل از بین می‌رود و از این حیث فرقی میان عقد وکالت بلاعزل و یا عقد وکالت ساده نیست.
باید گواهی انحصار وراثت گرفته شود
فرم مخصوص انحصار وراثت که با امضای همه وراث و شاهدان در یکی از دفاتر اسناد رسمی ثبت شده، کپی برابر اصل شناسنامه وراث، گواهی فوت متوفی، کپی برابر اصل عقدنامه همسر متوفی، دادخواست گواهی حصر وراثت و رسید گواهی مالیاتی یا همان مالیات بر ارث، مدارک مهمی هستند که شما باید تهیه کرده باشید و آنها را به یکی از شوراهای حل اختلاف تحویل دهیدالبته در این خصوص باید عرض کنم با توجه به الکترونیکی شدن خدمات قضایی در کشور و اتصال شوراهای حل اختلاف به این سیستم دیگر نیاز به مراجعه مستقیم به شورای حل اختلاف نیست بلکه با ارائه مدارک فوق الذکر به شعب دفاتر خدمات الکترونیک قضایی امکان ثبت دادخولست حصر وراثت وجود دارد. یادتان باشد که حتما اصل شناسنامه وراث را به همراه داشته باشید. نکته دیگر هم این است که لازم نیست همگی ورثه شال و کلاه کنید و به شورای حل اختلاف بروید، یک نفر از وراث هم برای ارائه مدارک و دادخواست به شورای حل اختلاف‌برودکفایت می‌کند

سلام
این که شما می خواهید موضوع خود را از طریق کدخدامنشی حل و فصل نماید بسیار پسندیده و عاقلانه است
اما وکالت نامه ای که از آن اسم برده اید اگر پدرتان به برادرتان وکالت داده باشند با فوت پدرتان وکالت نامه مذکور دیگر اعتبار ندارد و قابل استفاده نیست
اما اگر سایر ورثه به برادر کوچکتر تان وکالتنامه داده باشند و اختیار تقسیم اموال را به ایشان داده باشند ایشان می توانند به وکالت از همه نسبت به تقسیم ترکه پدرتان اقدام کنند
و درخواست صدور گواهی انحصار وراثت تقسیم ارث محسوب نمی‌شود و اخذ آن برای انجام امور اداری نقل و انتقال اسناد ضرورت دارد و به هر حال باید مراجعه و اخذ شود