صدور سند تک برگی و مخالفت یکی از ورثه از طریق دادگاه چگونه است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲,۳۹۷ #57879

با سلام
خانه ای از پدرم به من و خواهرم به ارث رسیده، بنا به دلایلی مجبور شدم تا سند دفترچه ای خانه مربوطه را به سند تک برگی تبدیل نمایم. به همین دلیل برای اخذ سند تک برگی به اداره ثبت اسناد مراجعه کردم و نماینده اداره ثبت در حضور خود بنده و همسایگان محل از ملک فوق بازدید و نقشه برداری کردند و پس از طی مراتب اداری آن، در انتها بیان نمودن چون سند دفترچه ای فاقد ابعاد بوده و اکنون در سند تک برگی مقدار دقیق متراژ زمین بیان میشود، باید همه مالکین آن را تایید و امضا نمایند. اما متاسفانه خواهر بنده بدون ارایه هیچ مدرکی و بدون دلیل به متراژ زمین اعتراض کرده و آن را نپذیرفت. در این شرایط اداره ی ثبت با وجود آنکه در مالک بودن بنده شکی ندارد اما به واسطه این اعتراض، به بنده نسبت به سهمی که دارم، نه سند دفترچه ای میدهد و نه سند تک برگی میدهد و بیان میکند که بنده باید به دادگاه مراجعه نمایم.
آیا به راستی خود اداره ثبت نمیتواند مشکل بنده را حل کند و به من سند بدهد؟ آیا اصلا برای صدور سند تک برگی، میتوان در دادگاه (یا شورای حل اختلاف) چنین موضوعی را مطرح نمود؟ (بنده نه دنبال افراز هستم و نه دنبال فروش ملک، بلکه تنها خواستار دریافت سند مشاعی نسبت به سهم خودم هستم)
با تشکر

مشاوره حقوقی وقف
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله شما باید برای افراز ملک به دادگاه محل وقوع ملک مراجعه کنید و الزام سایر شرکا را برای افراز و در نهایت صدور سند تک برگی بخواهید به دلیل اینکه در حال حاضر امکان افراز از طریق اداره ثبت برای شما وجود ندارد.