امکان ارائه دو دادخواست با یک موضوع یکی به طرفیت شرکت و دیگری به طرفیت مدیرعامل وجود دارد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۹۶ #57856497

با سلام
هیات مدیره ( چهار نفر) و مدیرعامل ( نفر پنجم) در سال ۱۳۸۹ با یکدیگر یک موسسه مهندسین مشاور تشکیل داده اند و اساسنامه را خودشان امضا کرده اند و کپی اساسنامه موجود است. منتها اساسنامه را در سازمان ثبت شرکت ها به ثبت نرسانده اند. اما حدود ۴۰-۵۰ نفر پرسنل گرفته اند و از سال ۹۰ تا سال ۹۷ به پرسنل حقوق داده اند، بیمه پرسنل را نیز در لیست بیمه شرکت هایی که موسسه با آنها قراداد بسته بود تا به آنها خدمات مهندسی بدهد رد میکردند. (مثلا موسسه مهندسین مشاور با شرکت الف که پیمانکار است قراداد ارائه خدمات کنترل کیفیت بسته و در ضمن با شرکت الف توافق میکرد که اسامی پرسنلش (پرسنل موسسه مشاور) را در لیست بیمه شرکت (شرکت الف) رد نماید).( حال یکی از پرسنل موسسه مهندسین مشاور، جهت بیمه بیکاری اقدام میکند و رد درخواست به این علت میشود که کد بیمه رد شده کد بیمه ای نیست که کارفرمای شما بوده است. شخص مربوطه (کارگر) از طرف خود به طرفیت "موسسه مهندسین مشاور" به اداره کار شکایت میکند و اداره کار حکم میدهد که مهندسین مشاور باید طبق ماده ۱۴۸ بیمه های معوق از سال ۹۱ تا ۹۷ را در حق کارگر پرداخت نماید. شخص مربوطه (کارگر) نامه اجرائیه به همراه حکم قطعی شده اداره کار را به بیمه مربوطه جهت اجرای حکم میبرد. اما بازرس اداره بیمه که به محل موسسه مهندسین مشاور مراجعه میکند و به ایشان گفته می شود کسی از موسسه مهندسین مشاور اینجا نیست، (فقط مدیرعامل در طبقه دیگری از همان آدرس حضور دارد و تابلوی خود را عوض کرده و مشغول کار دیگری است و به بازرس اداره بیمه اعلام مینماید اصلا چنین شرکت حقوقی ای وجود ندارد. و بنده نیز مسئول نیستم) بازرس اداره بیمه هم در گزارش بازرسی خود اعلام میکند که موسسه مهندسین مشاور مذکور شخصیت حقوقی ندارد زیرا در سازمان ثبت شرکت ها اساسنامه خود را به ثبت نرسانده است. لذا واحد وصول درآمد اداره بیمه به استناد گزارش بازرسی نامه ای از طرف اداره بیمه به گیرنده بنام خود شخص ( کارگر ) میدهد که در آن اعلام میکند که چون شرکت در محل یافت نشد امکان اجرای ماده ۱۴۸ قانون درخواست شده در حکم اداره کار وجود ندارد.
حال آیا کارگر میتواند (بدون اینکه ادامه روند قبلی را با مراجعه به دیوان عدالت اداری پیگیری نماید) مجدد دادخواست جدیدی به اداره کار بدهد و در این دادخواست مدیرعامل را به عنوان شخص حقوقی طرف خود قرار دهد و رای قبلی را ضمیمه دادخواست جدید خود قرار دهد و بگوید چون موسسه مهندسین مشاور ثبت نشده است و طرف حقوقی ای وجود ندارد بنده درخواست دارم که مشابه حکم قبلی (پرداخت حق بیمه مطابق ماده ۱۴۸) منتها این بار به طرفیت مدیرعامل صادر شود؟ (شایان ذکر است اصل قراداد استخدام مهر و امضا شده که نام مدیرعامل و همچنین نام موسسه مهندسین مشاور در آن است را دارم)

مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام به نظر دعوا باید علیه پیمانکار مطرح گردد

شما بایستی دادخواست خودتان را بطرفیت شرکت پیمانکار تقدیم نمایید نه شرکت مشاور چون حقوق شما و حق بیمه شما توسط این شرکت پرداخت شده است

شما دادخواست خود را بایست به طرفیت موسسه پیمانکار تقدیم نمایید نه موسسه مشاور زیرا موسسه پیمانکار اقدام به رد لیست بیمه نموده است . در هر حال در کلیه مواردی که تخلف از ناحیه اشخاص حقوقی باشد، اجرت‌المثل کار انجام شده و طلب و خسارت باید از اموال شخص حقوقی پرداخت شود، ولی مسئولیت جزائی اعم از حبس، جریمه نقدی و یا هر دو حالت متوجه مدیر عامل یا مدیر مسئول شخصیت حقوقی است که تخلف به دستور او انجام گرفته است و کیفر درباره مسئولین مذکور اجراء خواهد