اگر تمامی ورثه به غیر از یکی این وصیت را قبول نداشته باشد چگونه خواهد شد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۰۵ #57583132

با سلام و خسته نباشید پدر بنده تازه فوت شدن از ایشان یک صلح نامه و یک وصیت خودنویس پیدا شده در صلح نامه پدرم یک از املاک خود را به مادر در ازای یک شاخه نبات صلح کرده جدا از امضای و اثر انگشت خود پدر و مادرم ما ۴ فرزند نیز این متن را امضا و اثر‌انگشت زدیم و از طرفی پدر نیز یک وصیت نامه خود نویس دارد که با دست خط خود امضا اثر انگشت و مهر اداری دوران کار خود در سال ۸۳ این وصیت را نوشته و در وصیت نامه قید کرده که نصف اموالم به همسرم و مابقی به فرزندانم برسد حال دو سوال از شما داشتم مورد اول همه ورثه به غیر یکی از خواهرانم نه صلح نامه و وصیت نامه را قبول نمیکند در صورتی صلح نامه را خود این شخص امضا و اثر‌انگشت زده است اما در مورد وصیت نامه چگونه خواهد شد

مشاوره حقوقی ارث
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

صلح نامه قبول است و وصیت نامه تا یک سوم نافذ و بیشتر از آن نسبت به کسانی که تنفیذ میکنند وارد و نسبت به ورثه ای که تنفیذ نمیکند به میزان سهمش باطل است

سلام.صلح نامه صحیح است ودر خصوص وصیت نامه نیز پدر تا یک سوم اموال خود را می توانستند وصیت کنند.

در مورد وصیت نامه بر طبق قوانین متوفی حق وصیت بر ثلث اموال خود را دارد و مابقی اموال مطابق قانون بین ورثه تقسیم خواهد شد

با سلام .عرض شود که در خصوص صلح نامه که خود تایید کرد مانعی نیست و مورد اعتراض نمی باشد . اما وصیت نامه تنها تا یک سوم اموال نافذ است و مازاد بر آن چنانچه به تایید وراث نرسد طبق قانون بین ورثه تقسیم می شود، حال چنانچه تمامی وراث وصیت نامه را قبول داشته باشند طبق آن عمل می شود در غیراینصورت اگر تنها یکی از ورثه به صحت وصیتنامه تردید داشته باشد ابتدا باید وصیتنامه از طریق دادگاه تنفیذ شود (صحت وصیتنامه تایید شود) سپس در صورت تایید دست خط یا مهر و امضاء متوفی تا یک سوم طبق وصیتنامه عمل می شود.

وصیت نامه تا یکسوم اموال متوفی نافذ است و مازاد بر آن را مشمول نمی شود