آیا تا قبل از انتقال سند من صاحب خانه هستم یا نه؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۵۷ #57452863

با سلام بنده یک خانه از کسی بدون قولنامه و قرارداد خریداری نمودم و پول آنرا طی دوفقره چک به وی پرداخت کردم (ضمنا در شرح چک نوشتم بابت خرید خانه به شماره پلاک ...) و از وی وکالت بلاعزل دریافت کردم آیا تا قبل از انتقال سند من صاحب خانه هستم یا نه و آیا چون قرارداد و قولنامه ای در کار نیست فروشنده میتواند سند را منتقل نکند. با تشکر

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

به محض وقوع عقد بیع مشتری مالک مبیع(خانه) و فروشنده مالک ثمن( مبلغ خانه) می شود

با سلام عقد بیع یک عقد غیر تشریفاتی است یعنی تابع تشریفات خاصی نیست وحتی نیاز نیست کتبی باشد و شفاها هم منعقد می شود اما هر طور که منعقد شود باید اثبات شود .گاه ممکن است با سند عادی مثل مبایعنامه و گاه ممکن است با شهادت شهود اثبات شود. حال با توجه به این موضوع که بر روی چک ها بابت خرید خانه نوشته اید و آن چک ها نقد شده است همگی نشانه عقد بیع می باشد.در ضمن شما وکالت نیز دارید .لذا شما با همان وکالت می توانید نسبت به تنظیم سند اقدام کنید