دعوی ایشون در دادگاه بطرفیت بنده وجهه قانونی دارد؛ به صرف اینکه اسم وی در شناسنامه مادر خوانده هست؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۲۳۴ #57100466

باسلام.وقت مرحوم پدربزرگم در گذشته دارای سه همسر بوده و همچنین مالک آب و اراضی کشاورزی اخیرا احدی از عموهایم در سن هفتاد سالگی که در واقع در ایام کودکی ما در حقیقی وی در زمان حیات پدربزرگم فوت کرده و ایشون بعنوان فرزند خوانده توسط احدی از همسران دیگر پدربزرگم نگهداری و سرپرستی شده و حتی علیرغم ثبت در شناسنامه گواهی انحصار وراثت نیز صادر گردیده.حال ایشون با علم بر عدم وراثت حقیقی سببی و یا نسبی آینده با سوء استفاده از درج اسم و مشخصات خود بنام مادر غیر حقیقی و به تبع اون گواهی انحصار وراثت تصمیم دارد بر علیه بنده و چند تن دیگر از برادرزادگان خود به خواسته خلع ید سهم الارث مادر خوانده اش از ترکه پدربزرگم از آب و اراضی بنده و بقیه وراث دعوی حقوقی نماید.حال با شرح این موضوع و پرسش از کارشناسان گرامی.آیا دعوی ایشون در آینده در دادگاه بطرفیت بنده وجهه قانونی دارد.به صرف اینکه اسم وی در شناسنامه مادر خوانده هست و گواهی وراث دارد؟
راهنمایی فرمائید.باتشکر

مشاوره حقوقی ارث
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
درصورتی که مادرخوانده ی عموی شما در زمان فوت پدربزرگتان همچنان همسر پدربزرگتان بوده است، جزو وراث شناخته میشود. زوجه به دلیل عدم مالکیت در اموال غیر منقول، در دعوای خلع ید ذی نفع شناخته نمی شود بنابراین دعوای خلع ید قابل استماع نیست. (رد میشود) اما خود همسر متوفی (منظور مادرخوانده ی عموی شماست) میتواند دعوای مطالبه قیمت اموال غیر منقول را علیه شما و سایر وراث اقامه کند.

سلام به فرزند خوانده طبق شرع مقدس اسلام ارث تعلق نمیگیرد درخواست اصلاح گواهی حصر وراثت را بدهید

در صورتی که وراث بودن ایشان احراز نشود به همین دلیل به واسطه ذینفع نبودن نمی توانند ادعا کنند

ایشان مطابق قانون ارث نمی برد اما با توجه به اینکه نام ایشان در گواهی حصر وراثت است ، اثبات فرزندخوانده بودن ایشان با شما است.

اگر نام ایشان در گواهی حصرئراثت ثبت شده باشد میتواند برای مطالبه سهم الارثض اقدام نماید . اگر مدعی هستید که وی فرزندخوانده بوده و فرزند حقیقی نیست از طریق طرح دعوی نفی نسب باید ادعای فرزندخواندگی وی اثبات شود .

اصل بر ذی نفعی ایشان میباشد مگر خلافش را اثبات کنید

درود بر شما، در این خصوص ورثه باید بتوانند عدم ذینفعی ایشان را اثبات کنند تا ایشان نتوانند به عنوان وارث اقدامی کنند.