میگویند مبالغ ودیعه باید از ماترک او برداشته شود؛ تکلیف چیست؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۰۶ #56830339

با سلام و احترام.
متوفی قبل از فوت تعدادی از آپارتمانهای خود را به مالکیت فرزندان درآورده بود ( با اندازه و متراژهای مختلف بنا به صرف و صلاحی که خود تشخیص داده بود ). در زمان انتقال مالکیت آپارتمانها به فرزندان، آپارتمانها دارای مستاجر بودند و هنوز هم هستند. همچنین همزمان ایشان وکالتی برای فروش و مراجعه به ادارات و ... از فرزندان دریافت کرده بود. ایشان بعد از انتقال مالیکت تا زمان فوتشان خودشان اجاره بها را دریافت می کردند. اکنون بعد از حیات ایشان، برای وراث این سوال پیش آمده که باز پرداخت ودیعۀ اجاره این آپارتمانها ( با توجه به اینکه مبالغ متفاوتی است ) بر عهده کیست. بر عهده مالکان (فرزندان) است یا باید از ماترک متوفی برداشته شده و به مستاجران داده شود. برخی از فرزندان می گویند که با توجه به اینکه خانه ها همراه با مستاجر انتقال مالیکت داده شده و انتقال دیون و تعهدات خانه از جمله شروط انتقال مالکیت است، اکنون مالکان جدید (فرزندان) در مقام جانشین مالک قبلی اند و مستاجران خود برای مبلغ ودیعه متعهدند. برخی دیگر از فرزندان می گویند چون متوفی دریافت کننده این مبلغ بوده (حتی اگر این مبالغ قبل از انتقال سند دریافت شده) و از اجاره استفاه می کرده، متعهد به مستاجر متوفی است و مبالغ ودیعه باید از ماترک او برداشته شود. بسیار سپاسگزارم میشوم اگر اشاره بفرمایید حق با کدام است.

مشاوره حقوقی ارث
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام ..

البته مواردی که فرمودید باید در قراردادی که تنظیم شده قید می شد .. ولی اصل بر این است که مالی که فروخته می شود ، خریدار از شرایط آن آگاه بوده .. فارغ از اینکه آپارتمانها ظاهرا به فرزندان هبه شده است و مبلغی هم بابت آن پرداخت نشده . من حیث المجموع ودیعه ی مستاجران بر عهده ی مالکان فعلی آن یعنی فرزندان است مگر مکتوبه یا وصیتی در خصوص پرداخت آن از ماترک توسط متوفی موجود باشد .