احداث آسانسور در ساختمان قدیمی و تخریب فضای مشاع

پرسیده شده
۹ پاسخ ۷۵ #56801124

با سلام، مالکین طبقات دوم و سوم و چهارم، به جهت احداث آسانسور با تنظیم دادخواست الزام به نصب آسانسور، شروع به تخریب فضای مشاع و به دنبال آن تغییر نقشه ساختمان بدون رضایت گرفتن از مالکین طبقات همکف و اول کرده‌اند. سوال من این است:
۱- آیا می‌توان خسارت تخریب فضای مشاع برای طبقات همکف و اول را از سایر مالکین دریافت کرد.
۲- آیا می‌شود به دلیل افت قیمت طبقات مخالف ناشی از احداث آسانسور از آن‌ها خسارت دریافت کرد؟
۳- آیا طبقات مخالف باید هزینه نصب و نگهداری آسانسور را بدهند؟

مشاوره حقوقی ملکی
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

دادگاه با درنظر گرفتن تمام جوانب اقدام به صدور حکم می کند و مستقلا دیگر نیازی به اجازه سایرین نمیباشد.

سلام ،پاسخ به شما بدون مطالعه مدارک انجام می‌شود و بطور کلی این گونه بنظر میرسد که مجوزهای لازم اخذ شده باشد در اینصورت شما باید مطابق قانون تملک آپارتمان ها و آیین نامه اجرایی آن نسبت به پرداخت سهم خود در احداث آسانسور اقدام نمایید .

با درود ، اولا در نصب آسانسور ، طبقات فرق ندارد که همکف یا اول و آخر هست.
ضمنا بنابه اظهارات شما ، حتما مالکین مشاعی طبقات بالا، مجوز را از دادگاه و نظام مهندسی ساختمان و شهرداری و مراجع ذیصلاح اخذ نموده اند و در اینصورت مالکین طبقات همکف و اول حق مطالبه خسارت از این بابت ندارند که هیچی، بلکه باید نهایتا سهم هزینه‌های مصرفی جهت احداث آسانسور را هم پرداخت کنند.
پس بهتر است مراتب را از شهرداری محل پیگیری کنید تا وضعیت برای شما روشن شود

با سلام
طبق فرمایشتان اگر حکم از سوی دادگاه باشد دیگر نیازی به اذن و اجازه ی سایرین نخواهد بود

دراین باره اگر هنوز در مرحله تنظیم دادخواست باشد وطبقات بالایی شروع به تخریب کرده باشند شما می‌توانید با درخواست دستور موقت توقف عملیات را بخواهید تا زمانی که در دادگاه تعیین تکلیف شود
اما اگر رای صادر وقطعی شده نمیتوان به آن اعتراض کرد وهیچ خسارتی هم تعلق نمیگیرد

با سلام
جهت اظهارنظر بایستی رای اصداری در این رابطه بررسی شود ولی به طور کلی اگر این امر با اخذ جواز از مرجع صالح قانونی صورت پذیرفته، امکان دریافت خسارت بابت تخریب فضای مشاع و افت قیمت برای طبقاتی که مخالف بوده اند وجود نداشته و هزینه نصب و نگهداری آسانسور به عهده تمامی مالکین می باشد.

با سلام باید دادنامه صادره از دادگاه پس از دادخواست الزام به نصب آسانسور بررسی شود اگر در آن دادنامه حکم بر الزام ساکنین داده شده باشد خسارتی از نصب کنندگان نمی توان گرفت و هزینه نگهداری هم باید پرداخت شود.