جرم حمل مشروبات الکی بدون اطلاع راننده چیست؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۸۷۲ #56239234

سلام.
چند روز پیش با خواهرم به ییلاق می رفتیم یکی از آشناهامون گفت میخواد کنجاله و تفاله برای غذای دام ببره ییلاق ما براش ببریم. وقتی ماشین کلانتری ما را گرفت فهمیدم که اونا کشمش بوده و عرق درست کرده بودن دقیقا نمیدونم وزنش چقدر بوده ولی از ۲۰ لیتر بیشتر بود تو دادگاه گفتم خبر نداشتم و اون یارو هم قبول کرد مال اون بوده و من و خواهرم خبر نداشتیم. ما را آزاد کردن و اون یارو با قید وثیقه ازاد شد ماشین خواهرم هم توقیف شد. الان آیا ماشین ازاد میشه؟ و آیا من دوباره مشکلی برام پیش میاد یا نه؟

مشاوره حقوقی شرب خمر
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

"با سلام"
در صورتی که در دادگاه رفع اتهام محرز گردد درخواست رفع توقیف خودرو دهید

سلام
الان آیا ماشین ازاد میشه؟
بر طبق تبصره ۱ ماده ۷۰۳ قانون مجازات، در صورتی که مشروبات الکلی در ماشین شما کشف شود، اگر با اطلاع شما (به‌عنوان مالک) باشد، ماشین شما به نفع دولت ضبط می‌شود و اگر شما تنها راننده ماشین باشید، به اندازه قیمت ماشین باید به دولت جریمه پرداخت کنید.

در صورتی که میزان مشروبات الکلی بیش از ۲۰ لیتر باشد، ۲ حالت پیش خواهد آمد:
۱٫ در صوتی که مالک ماشین اطلاع داشته باشد که با وسیله نقلیه او اقدام به حمل مشروبات الکلی می‌کنند، ماشین او به نفع دولت ضبط خواهد شد.
۲٫ اگر مالک از موضوع بی اطلاع باشد، به پرداخت جریمه نقدی معادل قیمت وسیله نقلیه محکوم خواهد شد.
توجه داشته باشید که مجازات‌های ذکر شده، به مجازات‌های حمل مشروب اضافه خواهند شد و این فقط برای حمل مشروب در ماشین است و مجازات فرد، جدا از مجازات ماشین می باشد
آیا من دوباره مشکلی برام پیش میاد یا نه؟
در صورتی که شما برای اولین بار اقدام به حمل مشروبات الکلی کرده باشید و قبل از آن سوء پیشینه‌ای در این زمینه نداشته باشید، می‌توانید از دادگاه درخواست تخفیف مجازات کنید. البته دوست عزیز دقت داشته باشید که، دادگاه هیچ الزامی ندارد تا به شما تخفیف دهد و این مسئله کاملا بستگی به نظر قاضی دارد.

از آنجایی که جرم حمل مشروبات الکلی، جزء تعزیرات است، قاضی می‌تواند در صورت صلاح دید، به مجرم تخفیف دهد.
نداشتن سابقه در زمینه حمل مشروبات الکلی، حسن شهرت شما، سابقه شخصی و خانوادگی، نحوه دفاع شما در دادگاه و غیره، همگی می‌تواند در نظر قاضی برای دادن تخفیف بسیار مؤثر باشد