آیا از خیار غبن میتوانم ملک را فسخ کنم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۹۴ #55970024

با سلام
در تاریخ ۲ اسفند ۹۷ اقدام به ملک کشاورزی پسته ای به مقدار ۳۰۰ قصب وشش ساعت اب از چاه موتور بر مدار ۱۵ روز کردم که قبل از این معامله با خریدار شراکت داشتیم و طی این چند وقت شراکت مبلغ چهل میلیون پول کارگر دادم و هروز خودم هم حضور داشتم و مسعولیت ایاب و ذهاب کارگرا رو برعهده گرفتم که قرار بوده هزینه ها از سود کم شود و ما بقی بین دو نفرمان تقصیم کردد که در این مدت مبلغ ۱۲۵ م ت از وی دریافت کرده بودم که حدودا ۸۰ میلیون سهمم از کارکرد به اضافه هزینه های انجام شده بود که هنوز تا اتمام کارم باید د هروز دیگه خودم هزینه میکردم که به این مبلغ برسم با فروش ملک وقتی قولنامه نوشتن قرار بر این شد هرچی پول تا به حال داده به بنده بنویسیم پای قولنامه و د ده روز بعد بعد از کامل شدن کار کل هزینه های کار را به بنده پرداخت کند و بنده بعد از دریافت هزینه ها ملک را تحویل وی دهم که بعد از اتمام کار هروز یه بهانه اورد و پولی بابت کار به بنده پرداخت نکرد و قیمت کل ملک را ۲۴۵ م ت بوده که ۱۲۵ م ت رو با این روش پرداخت کرد و مبلغ صد و بیست تومن مابقی را قرار بود ۱۵ اردیبهشت ۹۸ پرداخت کند که پول کل ملک تسویه شود که بعد از اون تاریخ هیچ وجهی پرداخت نکرد در قولنامه ذکر شده ۱۲۵ م ت به ازای سه ساعت و ۱۵۰ قصب زمین پرداخت کرده و اگر در ۱۲۰ میلیون رو پرداخت نکرد معامله نسبت به نصف دیگه زمین فسخ شود که این قلنامه را به دست برادر خریدار نوشته شده و برادر ایشان قاضی استان هست بعد از پرداخت نکردن وجه کارکرد و ملک به وی مراجه کردم و کمک خواستم که چند باری به گفته خودش بهش تذکر داده بعد از یک ماه بعد از پرداخت نکردن مبالغ از دستم به عنوان فروش مال غیر شکایت کرد که در دادگاه نتوانست ثابت کند چون فروشی صورت نگرفته بود و بعد از اون تاریخ هرچی به برادرش گفتم میگه من دو چا عارضه عصبی شدم و کار فکری برام سم هست من هیچ دخالتی توی کارهای برادرم ندارم و سلام دو سه ماه بعد از ین ماجرا حدودا برج هفت ۹۸ میخواستم سه ساعت اب و ۱۵۰ قصب زمینی که فصخ شده رو به بنگاه بسپارم بفروشه که فهمیدم ارزش ملک بیش از دو برابری بوده که من فروختم بلا فاصله. از خیار غبن استفاده کردم و تقاضای فسخ معامله رو دادم و ملک همچنان در تصرف خودم میباشد تا الان که دادگاه رفتم قاضی بهم رای داده و میگه به نظر نمیرسه که مغبون شده باشی و خیار غبن باید بلا فاصله اقدام شود که بنده بعد از مطلع شدن اقدام کردم و قاضی میگه شما علم به قیمت داشتی درصورتی که روزی که قلنامه می نوشتیم گفتم قیمت رو باید بگیرم و برادرش گف قیمت ملک من در جریانم همین مبلغ هست و نیازی به قیمت نداره که بعد خودم کارشناس بردم و قیمت کرده ارزش سه ساعت اب و ۱۵۰ قصب زمین را با مصیر اب که ما اصلا در نظر نگرفته بودیم که یکی حدودا ۵ کیلومتر لوله کشی و یکی چیزی حدود ۴ کیلومت کانال سیمانی میباشد مبلغ ۲۵۵ م ت قیمت اسفند ۹۷ کرده ایا از خیار غبن میتوانم ملک را فسخ کنم یا راهی دیگه ای هست ممنون

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
خیار غبن از جمله خیارات فوری است یعنی بعد از علم به مغبون شدن باید فوری اقدام کرد ( منظور از فوری فوری عرفی است) در غیر اینصورت خیار ساقط میشود. در ضمن باید دید که در قرارداد خیارات را اسقاط نکرده باشید.