آیا فسخ صلحنامه منزل پدری و تقسیم آن بین وراث امکانپذیر می باشد؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۵۷۵ #55932615

با سلام
پدرم حدود ۵ سال قبل خانه ۳ طبقه خویش را بدون اطلاع دو فرزند پسر و دخترش ۶دانگ آن را که هرکدام ۳ دانگ بنام دو فرزند دیگرش دختر و پسرش با قید شرط صلح نموده است که در طبقه همکف برادر بزرگترم و در طبقه اول خواهر ساکن هستند و خواهر ۲ سال قبل سال ۹۷ فوت نموده است و پدرم سال ۹۹ فوت کردند و زمانیکه پدرم زنده بودند برادر بزرگم بعنوان قیم پدرم صلحنامه را فسخ نمودند و حالا هیچکدام یعنی برادر بزرگترم و فرزندان خواهرم حاضر به تخلیه منزل پدری ندارند و ادعا دارند که این ملک برای آنها می باشد آیا می شود ۶ دانگ منزل را به وراث بازگرداند و هرکدام از این منزل چقدر سهیم هستند؟ نکته وراث حاضر الان یک دختر و دو پسر می باشیم.

مشاوره حقوقی صلح
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با فسخ صلحنامه سهم پسر دو برابر دختر خواهد بود

بادرود
درصورتی که صلح نامه فسخ شده است شما باید بعداز گرفتن گواهی حصر وراثت از شورای حل اختلاف به دادگاه دادخواست تقسیم ترکه دهید و اموال تقسیم شود و دختری که قبل از پدرتون فوت کرده ارث نمی‌برید و الباقی بین فرزندان تقسیم بطوری که اگر مادر باشد یک هشتم سهم مادر و الباقی بین خواهر و برادران وبرادرتان دوبرابر دختر ارث میبرند

با سلام . درصورتیکه پدرتان درحین حیات خود اموال خود را به خواهران و یا برادرنتان اننتقال داده باشد مالک محسوب می شوند . با توجه به تقدم و تاخر فوت بین افراد بهتر است از وکیل برای توضیح و راهنمایی دقیق کمک بگیرید .

درود بر شما، چنانچه صلح‌نامه فسخ شده باشد، بله، آپارتمان نیز جزو ماترک بوده و بین وراث قابل تقسیم خواهد بود، در خصوص سهم نیز، هر پسر متوفی دو برابر دختر سهم خواهد برد، لکن با توجه به تقدم فوت دختر نسبت به پدر، وراث دختر سهمی نخواهند برد.

در صورتی که صلح نامه فسخ شود لذا از درجه اعتبار ساقط شده و با فوت پدر بعد از پرداخت واجبات مالی متوفی از ماترک از جمله آپارتمان مذکور به نسبت سهم الارث به ورثه تعلق میگیرد
با توجه به تاریخ فوت پدر و خواهرتان چون پدر بعد از خواهرتان فوت کرده لذا به ورثه خواهر ارثی تعلق نمیگیرد لذا بعد از اخذ گواهی حصر وراثت اقدام به دادن دادخواست تقسیم ترکه کنید

سلام
اگر صلحنامه فسخ شده از ماترک دختر یک سهم و هر پسر دو سهم می برد. اما فرزندان خانم فوت شده ارث نمیبرند

درصورتیکه صلحنامه فسخ شده هر پسر دو برابر دختر ارث میبرند