برای وکیل اتفاقی شدن باید مدرک حقوقی دریافت نماییم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱۸۴ #55780786

ایا برای وکیل اتفاقی شدن باید مدرک حقوقی داشته باشیم

مشاوره حقوقی قرارداد وکالت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ماده ۴ آئین نامه صدور جواز وکالت اتفاقی : کانون می تواند از متقاضیان جواز وکالت اتفاقی پس از احراز شرائط ، اختباری به منظوربررسی توان عملی و تجربی دفاع از دعوی اعلام شده بعمل آورد و صدور جواز وکالت اتفاقی منوط به موفقیت متقاضی در اختبار به تشخیص کانون وکلا میباشد

وفق ماده ۲ قانون وکالت مصوب ۱۳۱۵ اشخاصی که واجد معلومات کافی برای وکالت باشند ولی شغل آنها وکالت در عدلیه نباشد اگر بخواهند برای اقربا سببی یا نسبی خود تا ‌درجه دوم از طبقه سوم وکالت بنمایند ممکن است به آنها در سال سه نوبت جواز وکالت اتفاقی داده شود.

متقاضی وکالت اتفاقی باید دارای دانش حقوقی باشد . مطابق ماده ۴ آئین نامه صدور جواز وکالت اتفاقی : کانون می تواند از متقاضیان جواز وکالت اتفاقی پس از احراز شرائط ، اختباری به منظوربررسی توان عملی و تجربی دفاع از دعوی اعلام شده بعمل آورد و صدور جواز وکالت اتفاقی منوط به موفقیت متقاضی در اختبار به تشخیص کانون وکلا است .

سلام. رویه ی عملی کانون ها در این خصوص متفاوت است. (لازم به ذکر است که برای درخواست صدور جواز وکالت اتفاقی باید به کانون وکلای مرکز استانی که پرونده در حوزه ی قضایی آن استان، در جریان رسیدگی است ، مراجعه شود و کانون وکلای یک استان صلاحیت صدور جواز وکالت اتفاقی برای استان دیگر را ندارد.) رویه ی عملی برخی استان ها این است که صرفا دادرندگان لیسانس حقوق و رشته های مرتبط را واجد معلومات می دانند و درخواست افرادی که لیسانس حقوق ندارند را نمی پذیرند. ولی در تعداد معدودی از کانون ها به عموم ماده ۲ قانون وکالت متمسک شده و واجد معلومات کافی را صرفا لیسانسه های حقوق نمی دانند.

برای سنجش میزان معلومات معمولا آزمون شفاهی از فرد به عمل می آید و سوالاتی مرتبط با موضوع پرونده پرسیده می شود و اختبار کتبی معمول نیست. وظیفه ی سنجش معلومات فرد معمولا به عهده ی رئیس یا اعضای کمیسیون کارآموزی قرار دارد.