قرار ترک تعقیب چه معنی دارد؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۳۹۰ #55384434

باسلام خدمت اساتید محترم
شکایتی از من شده بود تحت عنوان توهین و افترا بعد از اینکه پرونده از شورای حل اختلاف مستقر در دادسرا به دادسرا ارسال شد پیامکی امد تحت عنوان اینکه پرونده شما در دایاری..‌ است در صورت لزوم به حضور به شما ابلاغ میشود و بعد از مدتی دیگر پیامکی مبنی بر قرا ر نهایی ارسال شد متن قرار ترک تعقیب بود و شاکی در خواست ترک تعقیب کرده بود لازم به ذکر است ایشان هیچ مدرکی بر علیه من ندارد زیرا عنوان کرده بود که من در حضور همسایه ها به ایشان تهمت دزدی زده ام حال سوال من این است قرار ترک تعقیب چه معنی دارد وایا من میتوانم شکایت از ابشان بابت افترا و اعاده حثیت بکنم

مشاوره حقوقی توهین و فحاشی
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
ترک تعقیب به درخواست شاکی پیش از صدور کیفرخواست صادر می شود.

ترک تعقیب یعنی در جرایم قابل گذشت، شاکی میتواند تا قبل از صدور کیفرخواست، درخواست ترک تعقیب کند. در این صورت، دادستان قرار ترک تعقیب صادر میکند. شاکی می تواند تعقیب مجدد متهم را فقط برای یک بار تا یک سال از تاریخ صدور ترک تعقیب درخواست کند.امکان اعاده حیثیت وجود ندارد..

درود
قرار ترک تعقیب قراری است که به موجب آن، تعقیب و تحقیق جرم ارتکابی متوقف می شود. ماده ۷۹ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ چنین است: «در جرایم قابل گذشت، شاکی میتواند تا قبل از صدور کیفرخواست، درخواست ترک تعقیب کند. در این صورت، دادستان قرار ترک تعقیب صادر میکند. شاکی می تواند تعقیب مجدد متهم را فقط برای یک بار تا یک سال از تاریخ صدور ترک تعقیب درخواست کند.»
خیر در شرایط فعلی اعاده حیثیت پذیرفته نخواهد شد .

سلام در جرائم قابل گذشت تا قبل ازکیفر خواست تقاضای ترک تعقیب یکبار در یکسال مجاز میباشد موفق باشید

ترک تعقیب به معنای انصراف شاکی خصوصی از ادامه و پیگیری پرونده است و نظر به ترک تعقیب اعاده حیثیت موضوعیت ندارد .

سلام، با توجه به قابل گذشت بودن جرم ارتکابی، شاکی می تواند پیش از صدور کیفرخواست،درخواست جلوگیری از تعقیب و رسیدگی به پرونده (ترک تعقیب) کند و تا یک سال از این تاریخ می تواند درخواست رسیدگی مجدد به پرونده را نماید

در جرایم قابل گذشت چنانچه شاکی قبل از صدور کیفرخواست درخواست ترک تغییر کند قرار ترک تعقیب صادر می شود و در ظرف یک سال حق درخواست تعقیب خواهد داشت، موفق باشید