جهت انحصار وراثت باید به کجا مراجعه کرد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۵۷ #55260283

سلام ، وقت بخیر
من چند سوال داشتم
به دفتر خدمات الکترونیکی قضایی یا به شورای حل اختلاف
سوال دوم پدر من زودتر از مادرشون فوت شدند، و مادرشون هم یکی از وراث هستند ایشون تمایلی به گرفتن ارث ندارند چه اقدامی باید بکنند
سوال سوم پدرم یک ملک قولنامه ای دارند که سند رسمی ندارد، ایا میشود عضو اموالی به حساب بیاد که باید انحصار وراثت شود
لازم به ذکر است منزل پدرم به صورت مجتمعی است که فقط یک سند مادر دارد
سوال چهارم : ایا به اموال پدرم که امسال فوت شدند مالیات تعلق می گیرد
سوال آخر: افرادی که استشهادی وراث را امضا می کنند می توانند از فامیل باشند یا نه
متشکرم

مشاوره حقوقی انحصاروراثت
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
جواب سوال اول: به دفاتر خدمات الکترونیک قضائی مراجعه و دادخواستان را تقدیم نمائید تا به شورای حل اختلاف صالح ارجاع گردد.
جواب سوال دوم: ارث امر قهری است لیکن پس از اخذ سهم الارث ورثه میتواند اموال خویش را به شخص دیگر منتقل نماید.
جواب سوال سوم:بله ملک قولنامه جرء اموال محسوب می شود و به ورثه منتقل میگردد.
جواب سوال چهارم: مالیات به اموال تعلق میگیرد.
جواب سوال آخر: برای شهادت اقوام درجه اول منعی وجود ندارد.

سلام
برای درخواست انحصار وراثت باید به دفتر خدمات الکترونیک قضایی نزدیک محل سکونت خود با در دست داشتن کپی شناسنامه ورثه و گواهی فوت مراجعه نمایید دفتر خدمات پرونده برای شما پرونده تشکیل و از این طریق به شورای حل اختلاف ارسال می شود و در گواهی حصر وراثت باید اسامی تمامی ورثه از جمله مادربزرگتان درج شود و اینکه مادربزرگتان نمی‌خواهند بگیرند ارتباطی به این موضوع ندارد و باید در دفترخانه اسناد رسمی سهم الارث خود از پدر شما را به هرکسی که خواستند ببخشند و اقرار نامه ای در این مورد بنویسند و مالیات بر ارث به شخصی که فوت کند تعلق میگیرد و شما باید ظرف شش ماه از تاریخ فوت پدرتون اظهارنامه مالیات بر ارث تقدیم نمایید و استشهادیه را اقوام نیز می‌توانند امضا نمایند و معنی ندارد