کاهش سن در شناسنامه چگونه است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۳۱ #55200433

سلام من میخواستم سنم رو تغییر بدم توی شناسنامه.یعنی حدود ۴ سال کم کنم میخواستم بدونم مراحل انجام کار به چه صورت هستش.و اینکه هزینه وکالت حدودا چقدر میشه.

مشاوره حقوقی تغییر سن در شناسنامه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و ادب واحترام در مورد کاهش سن خدمتتان عرض کنم حتما باید در واقعیت وجود داشته باشد صرف اینکه برای ازدواج، کار ، ظاهر باشد مورد قبول قضات محترم قرار نمی گیرد چون از دید شما یک کاهش سن است اما بار حقوقی دارد.

در صورتی که سن واقعی شما با سن شناسنامه ای شما تفاوت داشته باشد تغییر سن حد اکثر تا ۵ سال امکان خواهد داشت

سلام ، با آرزوی بهروزی برای شما ، کار سختی ست مخصوصا برای سن بیشتر از یکسال ، حق الوکاله توافقی بین شما و وکیل محترم خواهد بود

اصولا امکان کاهش سن وجود ندارد مگر اینکه سن واقعی شما کمتر از سن شناسنامه ای باشد این در حالتی پیش می آید که شناسنامه ی خواهر یا برادر فوت شده را برای یک فرد استفاده کرده باشند. به هر حال دادگاه به پزشکی قانونی ارجاع میدهد و اگر شما مدعی باشید ۴سال کوچکتر هستید یعنی سالی که به مدرسه رفتید ۳ سال داشتید که با بررسی این قرائن دادگاه خواسته را نمی پذیرد

سلام و وقت بخیر .

بموجب ماده واحده قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آنها مصوب ۲/۱۱/۱۳۶۷ مجلس شورای اسلامی : " تغییر تاریخ تولد اشخاص ممنوع است " .

تبصره : صاحب شناسنامه تنها یکبار در طول عمر و در صورتیکه اختلاف سن واقعی با سن مندرج در اسناد سجلی به تشخیص کمیسیون ذیربط بیش از پنج سال باشد می تواند سن خود را اصلاح نماید .

اشخاص می توانند در صورتی که سن واقعی آنان با تاریخ تولد مندرج در اسناد سجلی و شناسنامه بیش از پنج سال اختلاف داشته باشد درخواست اصلاح تاریخ تولد خود را بنمایند .

موضوع تغییر سن بستگی به رویه دادگاهها دارد . بعضی از دادگاهها بر اساس نظر پزشکی قانونی اقدام به صدور رای میکنند . بعضی دادگاهها نیز با استعلام سوابق تحصیلی دوران ابتدایی از آموزش و پرورش نسبت به موضوع اتخاذ نظر مینمایند .