ارعاب والدین سالخورده و سوءاستفاده مالی از ایشان

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۸۹ #55195380

درود و سلام، پدر من کشاورز می‌باشند و به دلیل کهولت سن قادر به کشاورزی نیستند، جهت امور زندگی عایدی از مشارکت با کشاورز را خود دریافت می‌کنند و ضمنا حقوق بازنشستگی دارند و یک واحد آپارتمان هم در شهر دارند که اجاره دریافت می‌کنند و چهار فرزند مستقل دختر دارند. چند سالیست خواهر بزرگ ما به بهانه رسیدگی به پدر و مادر به شهرستان محل استقرار پدر و مادر مهاجرت نمودند و تمامی امور درآمدی پدر را به دست گرفته و با بدگوئی از دیگر خواهران نزد پدر موجب قطع ارتباط شده بودند. از طریق مادر متوجه شدیم خواهر بزرگ ضمن سوءاستفاده مالی از پدر موجب قطع ارتباط ما شده و حتی خرجی درستی در اختیار آن‌ها قرار نمی‌دهند. امسال به بهانه عید من و خواهرانم به منزل پدر مراجعه کردیم و پس از صحبت با خواهر بزرگ بابت شفاف نمودن عواید پدرم ایشان جنجالی درست کرد و به من و خواهرانم حمله فیزیکی کرده و به پدرم اجازه صحبت و اینکه همراه ما به بانک مراجعه کند نمی‌دهد و در خانه نشسته، پدر و مادر بسیار از ایشان می‌ترسند و ما نمی‌دانیم چه باید کرد؟ لطفا راهنمایی بفرمایید. با تشکر.

مشاوره حقوقی خانواده
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام اگر محجور هستند و توانایی اداره امور مالی خود را دارند امکان دخالت قضایی وجود ندارد .

سلام اگر پدر شما کهولت سنشان به حدی است که ایشان را محجور می‌دانید باید دادخواست صدور حکم حجر و تعیین قیم بدهید ولی به طور کلی یک شخص عاقل و بالغ اجازه هرگونه دخل و تصرف و اجازه هرگونه اختیار دادن دیگری را دارد.

درود بر شما،به دلیل اینکه پدر شما فردی عاقل و بالغ میباشد طبق قانون حق دارد هرگونه دخل و تصرفی در امولش داشته باشد مگر اینکه شما متوجه شوید پدر به علت کهولت سن دچار زوال دماغی شده اند و با پیگیری از مراجع قضایی بتوانید حکم حجر ایشان را بگیرید،در این صورت است که اختیار اموالشان از دست ایشان خارج میشود.

با سلام با توجه به اینکه پدر شما از نظر قانون رشید محسوب می شوند و اجازه دخل و تصرف در تمام امور خود را دارند بنابراین تصمیمات ایشان از جمله دادن اختیارات به خواهر بزرگتر به لحاظ قانونی صحیح است مگر اینکه خلاف این اثبات شود.

با سلام،اگر پدر شما در صحت و سلامت عقل بسر میبرند خودشان علیه خواهرتان باید شکایت کند اما اگر محجور هستندشما امکان شکایت با اثبات حجر پدر و ...را دارید.

باسلام پدرتان اگرمحجورنیستندوسلامت عقلی وروانی دارندبایدخودشان مبادرت به شکایت علیه ایشان نمایند،امااگرآنهامحجورهستندبایدابتداحکم حجرتهیه کنید وسپس قیم تعیین کنید وقیم ازجانب ایشان اقدام نمایید

با سلام
صرفا در صورتی میتوانید اقدام نمایید که پدرتان محجور باشد زیرا در صورت صحت و سلامتی عقلی و روانی ، تمام اختیارات اموال بر عهده ی خود پدر بوده و هر گونه تصمیمی در این مورد میتواند داشته باشد