آیا میشود از یک موضوع از یک شخص دوبار شکایت کرد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱۹,۷۰۷ #55159778

سلام و درود خدمت وکلا و همه زحمتکشان بنیاد واقعا عالیه وکلا
شخصی از بنده از بابت ۴۵ میلیون تومان به جرم خیانت در امانت ۴ ماه پیش در دادسرا شکایت کرد که به علت عدم اثبات و دلایل بنده در دادسرا رد شد و سپس دوباره به قرار منع تعقیب اعتراض نمود که حکم به تایید منع تعقیب امد. حالا ایشان دوباره همان موضوع را به شکل دیگر در شورای حل اختلاف با گرفتن دو وکیل مجدد مطرح کرده و اقدام به شکایت کرده و برای من احضاریه امده. ایا میشود از یک موضوع از یک شخص دوبار شکایت کرد؟ سوال دوم اینکه ایا در شورای حل اختلاف من قرار منع تعقیب همین موضوع را ارائه کنم فایده ای دارد؟

مشاوره حقوقی خیانت در امانت
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام. به اعتبار امر مختومه برای یک موضوع از یک فرد دوبارنمی توان شکایت کرد .درپاسخ به سوال دوم شما ارائه قرار منع تعقیب در شورای حل اختلاف ضرری بحال شما ندارد

با سلام.اگر خواهان و خوانده تغییر نکرده باشد و موضوع دعوا هم همان موضوع قبلی باشد نمی تواند دوباره اقدام کند.مگر با تغییر موضوع و خواسته.

شکایت کیفری نمی تواند انجام دهد ولی دادخواست حقوقی مانعی ندارد.
شکایت کیفری در دادسرا و دادخواست حقوقی در شورای حل اختلاف دو موضوع جداگانه است.
احتمالا موضوع اختلاف وصف مجرمانه نداشته است ،ولی از نظر حقوقی قابلیت طرح دعوا دارد.

با سلام
طبق قانون و استفاده از امر مختومه ، یک فرد نمیتواند به امری که مختومه شده دوباره اقدام قضایی نماید لذا احتمال میرود شاکی شما با تغییر موضوع خواسته اقدام به شکایت نموده زیرا در صورت تغییر خواسته میتواند اقدام دوباره نماید .هر چند شما بایستی یکی از مدارک محکمه پسند خود را پرونده مختومه شده قبلی باشد در دفاع از خود استفاده نمایید.

اگر در یک موضوع با وحدت شاکی و متهم حکم ماهیتی قطعی صادر شود اعتبار قضیه مختومه را دارد و شکایت مجدد فاقد وجاهت قانونی است.

با سلام اگر یک موضوع و از باب یک منشا باشد خیر با توجه به امر مختومه نمی شودباید از نظر موضوع و نشا نیاز به برسی بیشتر دارد.