در چنین شرایطی اگر مالک اقدام به فروش یا هرنوع معامله دیگری با ملک خود کند قاضی چگونه برخورد می کند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۲۷ #55119327

قرارداد مشارکت در ساختی منعقد گردیده که در قسمت سهم الشرکه طرفین نوشته: “سهم سازنده از واحدهای احداثی فلان درصد و سهم مالک فلان درصد”. در ادامه نیز به صراحت قید شده که مالکیت سازنده فقط زمانی محرز است که بنا را تکمیل کند و تحویل دهد در غیراینصورت مالک می تواند از طریق دادگاه علیه سازنده اقدام نماید.

هیچ توافقی مبنی بر اینکه این شراکت در مساحت زمین است، بین مالک و سازنده موجود نیست و تمام صحبتها و درصدها درباره واحدهای احداثی است که همان هم منوط به تکمیل و تحویل واحدها می باشد.

مالک متعهد به انتقال بخشی از دانگها بوده ولی بدلیل سابقه بدقولی و اختلافات فق مابین از انتقال دانگ و ارائه وکالت کاری اقدامی انجام نداده.
سازنده هیچگونه مجوزی اعم نقشه مهرشده نظام یا پروانه ساخت و غیره اخذ نکرده و به جز مقداری پول که بصورت دستی به مالک داده هیچ کار دیگری نکرده.
اکنون شش دانگ سند بنام مالک است و صرفا یک تعهد به سازنده دارد که باید دانگ به سازنده منتقل کند.

معامله جدید باطل شده و ملزم به انتقال دانگ و اجرای معامله با سازنده می شود؟
یا معامله صحیح است و صرفا محکوم به پرداخت خسارات سازنده می شود؟

ممنون می شوم دقیق راهنمایی بفرمایید.

مشاوره حقوقی قرارداد مشارکت در ساخت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

قرارداد بین شما از اعتبار برخوردار است و مالک باید ایفای تعهد برای انتقال سند کند

سلام.

۱-مالک در ابتدای کار باید به تعهد خود عمل نموده وتمامی مقدماتی که برای شروع کار سازنده لازم است را انجام دهد.

۲-تعهدات سازنده مبنی بر تهیه مجوز منوط به اخذ وکالت است.

۳-مالک باید کارهای مقدمای تعهد خود را انجام دهد .در قراردادهای مشارکت در ساخت تعهدهای قرارداد دوطرفه وکاملا مرتبط به هم می باشند.

۴-در خصوص انتقال واحدها توسط سازنده این انتقالات فضولی بوده وغیر نافذ می باشد .ومی توان دادخواست ابطال آنها را مطرح نمود.

سلام قرارداد معتبر است و طرفین ملزم به اجرای مفاد آن هستند و باید از طریق دادگاه نسبت به الزام طرف مقابل اقدام کرد ، هر گونه معامله معارض با قرارداد می‌تونه عنوان مجرمانه پیدا کنه

قرارداد باید رویت شود ولی با توجه به توضیحاتی که دادید مالک باید طبق توافق سند عرصه را به نام بزند