آیا درامد حاصل از اشتغال زوجه برای بنده هست از نظر قانون؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۰۱ #54694990

با سلام
همسر بنده ۳ سال هست شاغل هست آیا درامد حاصل از اشتغالش برای بنده هست از نظر قانون یا نه بنده نمیتوانم هیچگونه ادعا داشته باشم که حاصل درامدش را برای خرج و پیشرفت زندگی خودمون انجام دهیم.

مشاوره حقوقی خانواده
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مطابق با شرع و قوانین اسلامی، تامین هزینه‌های زندگی و پرداخت نفقه زوجه بر عهده زوج است؛ حتی اگر زن تمکن مالی داشته یا کار کند و درآمد هم داشته باشد، بازهم چیزی از تکالیف مرد برای پرداخت نفقه کاسته نمی‌شود. البته زن می‌تواند به میل و اراده خود، بخشی از درآمدش را در زندگی مشترک هزینه کند اما این هزینه درآمد، اختیاری است و الزامی برای زن محسوب نمی‌شود. مطابق ماده ۱۱۱۸ قانون مدنی زن حق دارد در دارایی خود به طور مستقل هرگونه تصرفی داشته باشد این ماده از قانون، زن را مالک دارایی خودش می‌داند و این داراییی می‌تواند شامل ارث و درآمد حاصل از کار در بیرون از منزل باشد.