طبق قراردادی که بنده با صاحب قبلی مغازه نوشتم، آیا ایشان اجازه فروش مغازه رو داشته و الان نباید ضرر هایی که بنده کردم را جبران کند؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۱۵۲ #54497878

با عرض سلام خدمت مشاورین و وکلا
بنده حدود یکسال پیش با فردی بابت اجاره مغازه ایشان قراردادی نوشتم و در قرارداد ذکر شده که تا بنده اجاره را به موعد مقرر و هرساله بر اجاره قبلی مبلغ یک میلیون تومان اضافه کنم، قرار اجاره تا پنج سال معتبر بوده و در کل یعنی تا وقتی که بنده به تعهدات خود پایبند باشم، صاحب مغازه نمی‌تواند قرارداد را با من فسخ کند مگر هر دو طرف رضایت داشته باشیم، اما الان اون فرد مغازه رو فروخته و صاحب جدید مغازه هم نمیخواد مغازه رو اجاره بده و من الان بابت تمام هزینه هایی که کردم، ضرر زیادی متحمل شدم و باید تمام وسایل مغازه رو به قیمت خیلی کم و با ضرر زیاد بفروشم.

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام باتوجه به اینکه مالک قبلا منافع را به شما واگذار کرده است حق واگذاری به فرد دیگر را نداشته است و شما در استفاده از منافع مغازه ( اجاره ) مقدم هستید و طبق قرارداد اجاره تا ۵ سال می توانید از منافع مغازه استفاده نمایید و مالک جدید نمی تواند اعتراضی نماید و اگر ادعایی داشته باشد باید علیه مالک ( موجر شما ) قبلی طرح دعوا نماید .

درود
انتقال ملک به مالکیت شما نسبت به منافع خللی وارد نمی کند شما می توانید تا پایان اجاره در مغازه بمانید.

سلام با فروش ملک شما هم چنان باید به عقد اجاره پایبند باشید مگر خلاف آن را شرط کرده باشید

درود بر شما، این فروش ارتباطی به قرارداد شما با موجر سابق ندارد، به طوریکه با فروش ملک توسط موجر قبلی، مالک جدید جایگزین وی شده و بایستی به قرارداد اجاره ی سابق تا پایان قرارداد پایبند باشد.

اگر مدت قرارداد به پایان نرسیده مالک جدید قائم مقام مالک قبلی است

سلام‌شما اگر در قرارداد درج کرده اید که مدت آن ۵ سال می باشد فروش مغازه مذکور ارتباطی به قرارداد شما پیدا نمی کند زیرا عقداجاره عقد لازم است و فروش ملک باعث اتمام مدت عقد اجاره نمی گردد.

اگر مدت قرارداد به پایان نرسیده مالک جدید قائلم مالک قبلی است