خسارت افت قیمت خودرو مطابق رای با مقصر است یا بیمه؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۱۰۷ #53993103

در یک حادثه برای دوستان، خودرو ایشان مقصر شده و خودرو زیان دیده مبلغ ۲۹ میلیون تومان افت قیمت داشته است. در متن حکمی که خودرو زیان دیده از دادگاه گرفته این مطالب نوشته شده است.
"میزان افت قیمت عرف بازار با توجه به آسیب دیده وسیله نقلیه و با در نظر گرفتن میزان پیمایش و مدل و رنگ، مبلغ ۲۹۰.۰۰۰.۰۰۰ معادل بیست و نه میلیون تومان و میزان افت قیمت متعارف مبلغ ۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰ معادل ۲۰ میلیون تومان برابر ماده قانون بیمه شخص ثالث تعیین می گردد. همچنین با توجه به خسارت و مدت تعمیر و از کار افتادگی برای هر روز ۱.۰۰۰.۰۰۰ ریال به مدت ۳ روز ۳.۰۰۰.۰۰۰ ریال معادل سیصدهزار تومان محاسبه می‌شود. همچنین با توجه به این که ماده ۱۷ شخص ثالث استثنائات قانونی به صراحت بیان شده و پرداخت افت قیمت خودرو بر اثر حادثه مستثنی نشده و مطابق با نظر مشورتی ۷/۹۹/۵۹۵ اداره محترم حقوقی قوه قضاییه مبنی بر پرداخت افت و با عنایت به این که خودرو مقصر دارای بیمه نامه ....... بیمه.... می‌باشد، در صورت صلاحدید دستور فرمایید افت خودرو توسط شرکت محترم بیمه‌گر پرداخت گردد."
حالا سوال من این هست که افت قیمت رو باید شرکت بیمه بده یا مقصر؟

مشاوره حقوقی بیمه
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام.ظاهرا آنچه شما ذکر کردین بخشی از دادخواست یا لایحه است نه حکم دادگاه
اما در مورد سئوال: در واقع افت قیمت خودرو هم جزئی از خسارات مالی وارد بر اتومبیل زیان دیده است و شرکت بیمه باید بپردازد ولی در عمل شرکتهای بیمه از این مسئولیت شانه خالی می کنند.دادگاهها هم رویه ثابتی ندارند،آرایی وجود دارد که بیمه را محکوم به پرداخت افت قیمت کردند..به استناد نظریه مشورتی که در متن سئوال شما آمده، افت قیمت تا سقف تعهدات مالی اتومبیل به عهده بیمه است.

بستگی به قرارداد بیمه شما دارد که خسارت افت را نیز شامل میشود یا خیر

با سلام
افت قیمت خودرو به هر علتی که آسیب دیده به مالک خودرو ربط داره نه بیمه شخص ثالث

سلام
افت قیمت خودرو توسط بیمه پرداخت نمی شود
اما چنانچه جزو تعهدات بیمه باشد توسط بیمه پرداخت میگردد و مابقی توسط مقصر حادثه

سلام ، افت قیمت خودرو با مقصر حادثه می‌باشد مگر اینکه در تعهدات بیمه بدنه خود افت قیمت خودرو را لحاظ کرده باشند که البته اکثر شرکت‌های بیمه افت قیمت خودرو را در زمان انعقاد قرارداد قبول نمی‌کنند

سلام افت قیمت با مقصر است و بیمه تکلیفی در پرداخت نخواهد داشت مگر اینکه جزو تعهدات بیمه ای خود قرار داده و یا بیمه شخص ثالث میزان خسارت تعیین شده را پوشش دهد

درود بر شما،بیمه تا سقف تعهدی که دارد جبران خسارت میکنم افزون بر آن را باید مسبب حادثه بپردازد.