آیا نمیتوانم اینطور دفاع کنم که مبلغ جهت تهیه لوازمات ازدواج بوده و اصل ازدواج منتفی شده است؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۴۰۴ #53741186

باسلام بنده برای خرید ماشین و سایر لوازمات ازدواج مبلغی را به حساب خواستگارم که با هم در ارتباط بودیم واریز نمودم اما بعد از مدتی کل قضیه ازدواج منتفی شد دادخواست مطالبه ی وجه دادم و در دادگاه بدوی رای به نفعم صادر شد این آقا تجدیدنظر خواهی کرده و در لایحه وکیلش ادعا کرده که قصدم تبرعی بوده و من نمیدانم روز جلسه اگر بگویم قرض بوده چطور میتوانم اثبات کنم چون شاهدی ندارم. آیا نمیتوانم اینطور دفاع کنم که مبلغ جهت تهیه لوازمات ازدواج بوده و اصل ازدواج منتفی شده است پس باید استرداد شود؟باتشکر

مشاوره حقوقی وصول مطالبات
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام اصل برعدم تبرع می باشد مگر خلاف آن اثبات گردد

اصل بر عدم تبرع می باشد.

بادرودوسلام قاعده برعدم تبرع می باشد.

با درود اصل‌ بر عدم تبرع است.

سلام
در رویه قضایی،در اینگونه موارد اصل بر تبرعی نبودن پرداخت میباشد.
شما میتوانید ضمن ارائه ی لایحه ای دقیق،مراتب را بیان و در خصوص قرضی بودن وجه از خود دفاع نمایید.

سلام. اولا اصل عدم تبرع می‌باشد و طرفتون باید تبرعی بودن پرداخت شما رو ثابت کنند ثانیا شما میتونید وفق ماده ۱۰۳۷ قانون مدنی هدایایی پرداختی رو مسترد کنید.

اصل در مطالبات عدم تبرع است مگر آنکه خلافش ثابت شود . همین که شما مطالبه وجوه پرداختی را کرده اید نشان دهنده عدم تبرع بوده و احتمال زیاد رای صادره تایید خواهد شد .