آیا میشه با سند نزدن؛ من به ماشین یا پولم برسم؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۴۱۰ #53721119

سلام
مزاحم شدم یه سوال بپرسم من حدود یکسال پیش ماشینم به دوستم قرض دادم یه پارس مدل ۹۵ که کاراشو انجام بده ولی تصادف کرد ماشین درست کرد ولی گفت چون ماشینت خیلی تمیز بود من میفروسمش برات یه صفر یا یه لنگه خودش تمیز میگیرم بعدش ماشین داد به یکی از آشنا های خودش و پولشم رفت تو حساب خودش به من هم یه قرون نداد به بهانه گذاشتن توی بانک و گرفتن یه وام برای ماشین جدید بعدش من یه قولنامه دستی که این دوستمون هم امضا کرده بعنوان شاهد هست و من یه تعویض پلاک هم دادم خریدار ولی سند نزدم الان خریدار دنبال اینه که سند بزنه ماشین هم اون موقع ۷۵میلیون بود الان ۲۰۰ میلیون شده و من هیچ پولی بابت ماشین نگرفتم طرف دوستم هم افتاده زندان برای موضوعی

مشاوره حقوقی خیانت در امانت
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
با توجه به عدم رد و بدل شدن وجه بین شما و دوستتان ، عقد بیع جاری نگردیده است و لذا مالکیت خودرو همچنان در اختیار جنابعالی است و تحت عنوان انتقال مال غیر می توانید از دوستتان شکایت نمایید که از آثار این شکایت حکم به رد مال به نفع شما خواهد بود .

بستگی به قولنامه ای که تنظیم کردید دارد اگر مبلغی عنوان شده باشد که گرفتی حلال کم یا زیاد نمی توانی ایشان
می تواند الزام به تنظیم سند بخواهد اما اگر صوری بوده ودلایل دارید که مبلغی پرداخت نشده شما می توانید از همان سند نزدن حق خود را بگیریداگر مبلغی رد بدل نشده چون بیع جاری نشده است

طبعا در این دست قراردادها فروشنده تنظیم سند رو منوط میکند به پرداخت وجه.در اینصورت چنانچه وجهی بابت خودروی خود دریافت نکردید امکان فسخ یکطرفه را دارید ضمن اینکه خساراتی که به شما تحمیل شده ضمن دادخواست میتوانید از دادگاه درخواست کنید.

درود
شما ماشین را منتقل کردید نمی توانید سند نزنید لیکن علیه دوستتان می توانید دعوی مطالبه وجه مطرح نمایید.

اگر مبلغی جا به جا نشده عقد بیع واقع نشده است و نمیتواند ملزم کند سند بزنید

با توجه به مبایعه نامه تنطیم شده بین شما و دوستتان شما ملزم به تنطیم سند خواهید بود لاکن در صورتی مبلغی رد و بدل نشده باشد بیع جاری نشده است

با سلام
اولا با تنظیم مبایعه نامه هر چند دستی ، نشان از ایجاد معامله بین شما و دوستتان میباشد که متاسفانه این امر کار رابرای شما سخت و دشوار میکند
دوما اگر شاهدی یا مدرکی بر ادعای خویش دارید که ریالی از دوست خود اخذ ننموده اید و مبایعه نامه نیز صوری بوده است شاید بتوانید احقاق حق نمایید