آیا برای دریافت ودیعه به عنوان خسارت تخلیه، لازم است دادخواست دهم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۹۷۹ #53572078

با سلام
وجه التزام خسارت تخلیه مستاجر من ۳۷ میلیون هست و ودیعه مستاجر دست من ۲۵ میلیون، با توجه به اینکه در اجاره نامه های فرمی قید شده تهاتر خسارات ناشی از تاخیر تخلیه ( اجرت المثل ) با قرض الحسنه بلا اشکال است.
اگر من فقط بخوام همین ۲۵ میلیون دریافت کنم، آیا نیاز هست دادخواست بدم؟
یا خیر؟
اگر نیاز به دادخواست هست ودیعه را باید به حساب خزانه دادگاه واریز کنم یا خیر؟

با احترام

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به مطالبی که فرمودید باید دادخواست دهید درصورتی که رای به نفع شما صادر شد عملا نیازی به پرداخت وجه الودیعه در حساب دادگستری نیست

سلام بله . باید دادخواست بدهید و ودیعه را توقیف کنید ضمن این که بدون پرداخت ودیعه به صندوق دادگستری تخلیه انجام نمی گردد .

با سلام
ممکن است گفته شود چون جزء مفاد قرارداد است بدون رای دادگاه قابلیت اجرا را دارد. البته می تواند محل اختلاف باشد؛ یعنی گفته شود اثبات اینکه خسارتی واقع شده است با دادگاه است. تهاتر هم قهری است لزومی به ذکر آن نیست و مشکل اصلی در اثبات نقض تعهد و ثبوت ضرر است که نیازمند دادرسی است.
در صورت ارائه دادخواست اصولا باید ودیعه را تودیع نمایید.

سلام

اگر شما تخلیه فوری مستاجر را می خواهید باید وجه الودیعه را به حساب سپرده دادگستری واریز کنید و ضمن دادخواست به خواسته تقاضای دستور تخلیه مبلغ وجه الودیعه را تامین خواسته و توقیف کنید در نهایت دادگاه با دستور تخلیه در خصوص خسارات وجه التزام و تهاتر آن با وجه الودیعه تصمیم خواهد گرفت.