اگر من بدون اطلاع عموم ۳ دنگم فروختم بعدا که عموم فهمید میتونه از دستم شکایت کند؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۱۵ #53569722

باسلام
من ۳ دنگ زمین با عموم شریکم یعنی ۳ دنگ من دارم و ۳ دنگ عموم الان من خیلی نیاز به پول دارم و میخام ۳ دنگم به یک مرد غریبه بفروشم. میخاستم بدونم اگر من بدون اطلاع عموم ۳ دنگم فروختم بعدا که عموم فهمید میتونه از دستم شکایت کنه یا نه؟ اگر میتونه به چه جرمی
مرسی از همه عزیزان

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و درود، در این فرض جرمی محقق نخواهد شد اما شریک دارای حق شفعه بوده که با اعمال آن می تواند سه دنگ دیگر را از مشتری بگیرد؛ توصیه می گردد جهت عدم ایجاد مشکل به جای قرارداد بیع ، قرارداد صلح ببندید؛ آرزوی بهروزی.

شما کار خلاف قانون انجام ندادید و نمی تواند از شما شکایت کند .فقط می تواند با استفاده از حق شفعه ثمن معامله را به خریدار داده و سه دانگ شمارو استرداد کند .

خیر فروش سه دانگ سهم خودتان منع قانونی ندارد و جرم نیست تا عمو علیه شما شکایت کند لاکن در صورتی که ملک قابل تقسیم باشد عمو می تواند از حق شفعه استفاده نماید

باسلام
جرمی صورت نمیگیرد لاکن درصورت داشتن شرایط حق شفعه میتواند ثمن معامله به خریدار داده وزمین را استرداد نماید

با درود
در زمینه اختلاف نظر وجود دارد آرای متفاوتی از محاکم را شاهد بوده ام، بستگی به نوع ملک دارد.
اما تصرف حقوقی شما در مال خودتان با مانعی روبرو نیست.
درمورد فروش مال غیر نسبت به مال مشاع اختلاف نظر فراوان است اما حقیر معتقد است جرم نمی‌باشد، لکن، نظر مخالف نیز وجود دارد و قابل احترام است.

درود
شکایت نمی توانند کنند لیکن با حق شفعه می توانند ملک را استرداد کنند از خریدار و ثمن را پرداخت کنند.